Wandelen naar de krater Elborg op Snæfellsnes - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconEldborg GPX tracklogEldborg KML tracklog

Tijdens onze rondreis op Snæfellsnes zien we vanaf de snelweg 54 de krater van Elborg al liggen. We nemen een afrit van de weg en rijden richting de boerderij en camping Snorrastaðir. Hier parkeren we onze auto op de grote parkeerplaats. We zien een paar andere auto’s staan, maar echt veel staan er nog niet. We pakken onze rugtassen en gaan op pad nar de krater Elborg.

We steken de rivier over bij de brug en nemen het wandelpad aan de rechterkant. Het wandelpad begint met een leuke wandeling langs de rivier waarna hij de lava velden in gaat. Door de lava velden wandelen we richting de Elborg. Omdat je de krater al ziet liggen, lijkt het ontzettend lang te duren voor we er zijn. Maar het valt allemaal mee, na een half uur staan we aan de voet van de krater. We klimmen het laatste stukje via een wandelpad met ketting omhoog. Daar hebben we dan eindelijk de krater Elborg. En wat een uitzicht hebben we vanaf de kraterwand. Er zijn mensen die naar beneden lopen, maar wij vinden het uitzicht prima vanaf de kraterwand van de Elborg.

Ook hebben we vanaf de kraterwand Elborg een schitterend uitzicht over de kleine krater ernaast. En natuurlijk over het relatief vlakke gedeelte van deze zuidkust van Snæfellsnes. Als we richting het westen kijken, kijken we naar de schitterende Snæfellsjökull, nog half in de wolken. We staan nog een tijdje met wat andere reizigers te praten voor we terug wandelen richting de auto. Onderweg bekijken we de verschillende lava, het bos en de prachtige natuur van bij de Krater Elborg op Snæfellsnes in IJsland.

Lengte: 6 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconEldborg GPX tracklogEldborg KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy