Kleine rondwandeling over de solfatare velden van Hveravellir aan de F 35 Kjölur - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconHveravellir GPX tracklogHveravellir KML tracklog

We hebben de F 35 de Kjölur 7 jaar geleden ook al gereden, maar dit jaar is de weg vanwege de regen niet heel goed. Langzaam, schuddend in de auto rijden we 80 kilometer naar het solfatare veld Hveravellir. We hebben eerder vandaag het schitterende Kerlingarfjöll bezocht. We hebben nog wat tijd over en omdat we toch in de buurt zijn, rijden we vanaf Kerlingarfjöll 20 km verder naar de solfatare velden van Hveravellir.
We slaan af op de Kjölur en rijden over een onverharde weg naar de parkeerplaats en camping Hveravellir.

We wandelen een leuk rondje over het vlonder pad en we blijven ons verbazen over de pruttelpotten en slijkpoelen. Ondanks dat we al veel solfatare velden hebben gezien, blijft het ontzettend leuk om er rond te wandelen. Ook voor Hveravellir geldt hetzelfde. Na een half uur verkleumd gefascineerd gekeken te hebben naar de bijzondere natuur van de solfatare velden van Hveravellir wandelen we terug naar de auto en rijden we terug in de richting van Gullfoss.

We hebben genoten van Hveravellir met de schitterende kleuren en maanachtige landschappen. Vanaf de camping zijn verschillende wandel mogelijkheden in de omgeving. Bij de camping hebben ze meer informatie over de verschillende activiteiten mogelijkheden in de omgeving. En als je je bikini meeneemt, kun je er ook in een natuurlijke warme bron genieten van de schitterende omgeving.

Lengte: 1 km

Gallery iconTop iconHveravellir GPX tracklogHveravellir KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy