Wandelen naar de schitterende Brúarfoss, Hlauptungufoss en de Midfoss - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconBruarfoss GPX tracklogBruarfoss KML tracklog

Op een blog vonden we de top 10 van mooiste watervallen op IJsland. Vele daarvan hadden we al bezocht, alleen Brúarfoss hadden we nog niet bezocht. De precieze locatie en wandeling naar de waterval was een andere zoektocht. We vonden verslagen van mensen die vanaf de snelweg naar de waterval wandelden en mensen die ergens hun auto parkeerden en vanuit daar 5 minuten liepen. Na een zoektocht op de topokaarten vinden we een weg die we in kunnen en mogen rijden. Vanaf de Laugarvatnsvegur (de 37) rijden we langs een camping. We houden zoveel mogelijk op kruisingen links aan. Op een aangereden stukje berm parkeren we onze auto.

We beginnen de wandeling als eerste naar de Brúarfoss. En inderdaad na ongeveer 5 minuten het wandelpad volgend, staan we op de brug van de Brúarfoss. Vanaf de brug hebben we een schitterend uitzicht over een geweldige Brúarfoss. Het is terecht dat de Brúarfoss in de top 10 van mooiste watervallen van ijsland staat! De schuurvormige waterval heeft schitterende blauwe kleuren van het water. Het hoogteverschil in de waterval is misschien niet spectaculair, maar de uitgesleten geul van de Brúarfoss is schitterend.

We wandelen terug richting de auto waar we links afslaan. We wandelen stroomafwaarts langs de oever van de Brúará waar we langs twee net zo bijzondere watervallen komen, genaamd Hlauptungufoss en Midfoss. Vooral bij Hlauptungufoss valt het water met bulderend geweld naar beneden. Wat we al vaker hebben gezien in IJsland is het ontzettend heldere blauwe water in de watervallen. Ook dit zien we weer bij de Hlauptungufoss en de Midfoss. De Midfoss is tevens ook het eindpunt van onze wandeling. Het wandelpad gaat door tot de snelweg Laugarvatnsvegur, maar aan het wandelpad te zien stoppen de meeste mensen bij de Middfoss. Wij wandelen over het wandelpad terug naar de parkeerplaats.

Mocht je Brúarfoss bezoeken, vergeet vooral de Hlauptungufoss en de Midfoss niet. Het is een leuk wandelpad en beide watervallen zijn zeker de moeite waard om naar toe te wandelen.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 40 m

Gallery iconTop iconBruarfoss GPX tracklogBruarfoss KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy