Wandelen door Þingvellir (Thingvellir) naar Öxarárfoss en Skógarkot - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconThingvellir GPX tracklogThingvellir KML tracklog

Op een regenachtige dag rijden we richting Þingvellir (Thingvellir). Voor ons is dit bekend terrein, ruim 7 jaar geleden maakten we ook een rondreis door IJsland. Toen hadden we weinig tijd om Þingvellir (Thingvellir) te bezoeken en bleef het bij een wandeling door de kloof van Þingvellir (Thingvellir). Dit jaar hebben we een wandeling naar Öxarárfoss en Skógarkot gepland. We parkeren onze auto op de grote parkeerplaats aan de ingang van de kloof van Þingvellir (Thingvellir). De afgelopen jaren zijn ze druk bezig geweest met het bouwen van een bezoekerscentrum. Het ziet er in ieder geval heel anders uit dan 7 jaar geleden.

We beginnen onze wandeling net als alle andere toeristen met een afdaling naar de kloof van Þingvellir (Thingvellir). Na alle wandelingen waar we niemand tegen kwamen is dit wel even anders. We wandelen in de stoet naar de Öxarárfoss. De Öxarárfoss is een mooie waterval, maar zeker niet de mooiste die we op IJsland hebben gezien. Na een korte pauze wandelen we verder richting Skógarkot. Skógarkot is een verlate boerderij in de lavavelden waarvan alleen nog de ruïnes zichtbaar zijn. Het wandelpad is niet echt bijzonder, breed en beetje inspiratieloos. Al snel zijn we bij Skógarkot. We bekijken de ruïnes van Skógarkot en vragen ons af wat er met de familie is gebeurd. We wandelen langs een ander wandelpad terug. Dit wandelpad is leuker en minder begroeid, zodat je ook nog wat van je omgeving kunt zien. Over touwlava wandelen we terug naar Þingvellir (Thingvellir). Bij de auto trekken we onze regenbroeken uit en rijden terug naar onze overnachtingsplek.

De wandeling door Þingvellir (Thingvellir) naar Öxarárfoss en Skógarkot is zeker niet de leukste wandeling die we op IJsland hebben gewandeld. Om door Þingvellir (Thingvellir) naar Öxarárfoss te wandelen is echter wel leuk, maar we vragen het ons af of het de moeite is om naar Skógarkot. Tijdens onze wandeling regende het continue, wat een iets wat saaie wandeling nog veel saaier maakt. Misschien is het met mooi weer een andere beleving.

Lengte: 9 km
Hoogteverschil: In totaal ongeveer 70 m

Gallery iconTop iconThingvellir GPX tracklogThingvellir KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy