De omgeving van Mývatn en Reykjahlíð - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

Bij het plaatsje Reykjahlíð ligt het grote meer Mývatn op IJsland. De letterlijke betekenis van Mývatn is muggenmeer. Het hele jaar door wordt het meer omringd door muggen die als larven leven in het water van het meer. Door de grote hoeveelheid vliegen komen hier het hele jaar door veel vogels op af. Voor vogelliefhebbers is dit de plek om naar toe te gaan. Alleen al 18 verschillende soorten eenden leven in en rond het meer.

Het gebied rond Mývatn is zeer vulkanisch actief, waardoor er veel versschillende en bijzondere landschappen ontstaan. In de omgeving zijn veel korte en lange wandelmogelijkheden. Zo is het mogelijk om bij Krafla/Leirhnjúkur een wandeling te maken over "nieuwe" lava en bij Dummiborgir wandelingen te maken op en over oud lava.
Een wandeling bij Dummiborgir op IJsland is goed te combineren met een kraterwandeling op de wand van Hverfjall / Hverfell.
Een wandeling op de berg Vindbelgjarfjall geeft een mooi uitzicht over Mývatn en de omgeving.
Ook de kleuren van de sulfatare en fumarole velden is een wandeling waard. Alleen is de geur daar toch wel een minpuntje.
De Pseudokraters bij Skútustaðir mogen ook niet ontbreken op een wandelvakantie in IJsland.
Kleine korte wandelingen zijn te vinden bij Kálfaströnd en Höfdi.
Een baken in het landschap is de Tafelberg Búrfell en is zeker niet te missen.
Het oude natuurlijke thermaalbad in een grot is te vinden onder de naam Grójtagjá. De grotten zelf zijn moeilijk te vinden, want de ingang zit vlak bij de grond. Tip: Rijdt achter een touringcar aan, zij stoppen hier.

Bezoekers aan Askja op IJsland vertrekken vanaf Reykjahlíð om zo onder begeleiding deze krater te bekijken.
Iets verder van Mývatn ligt een van de bekendste watervallen, de Dettifoss. Deze waterval is over een gravel weg van 20 kilometer te bereiken.

Reykjahlíð en Skútustaðir zijn leuke kleine dorpjes met een tankstation en een winkel.

Als na lang wandelen de benen moe zijn, ga dan even naar het natuurlijk geothermaalbad op IJsland. Een warm bad wat veel mineralen bevat. Heerlijk ontspannen de omgeving van Mývatn op je in laten werken! Beter kan een bezoek aan de omgeving van Mývatn niet eindigen.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy