Wandelen naar de krater Ljótipollur en de top van de Nordurnamur in Landmannalaugar - Rondreis op IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map iconLjotipollur GPX tracklogLjotipollur KML tracklog

De tweede dag die we in Landmannalaugar besteden, wandelen we naar Ljótipollur. We parkeren onze auto aan de andere kant van de berg bij de camping. Het scheelt een klein stukje slechte weg en het lijkt een officiële parkeerplaats voor deze wandeling naar Ljótipollur. We pakken onze rugtassen en beginnen de wanddeling naar de krater van Ljótipollur.
We beginnen de wandeling langs de Nordurnamur met schitterend gif groen gras. En gestaag wandelen

we omhoog naar de kraterrand. De krater Ljótipollur heeft schitterend wanden van knalrood gesteente. Bovenop hebben we een ongelofelijk mooi uitzicht op de krater en het krater meer. Het kratermeer schijnt veel forel te bevatten, maar dat kunnen we vanaf de kraterwand van Ljótipollur niet zien. Na een tijdje genoten te hebben van deze schitterende krater wandelen we naar beneden.

We zien een niet officieel wandelpad naar de top van de Nordurnamur (786 m). We besluiten naar de top te wandelen om hopelijk een mooi uitzicht over Landmannalaugar te hebben. Het wandelpad is niet het beste wandelpad, maar we komen boven. En bovenop hebben we werkelijk een schitterend uitzicht over de Brennisteinsalda, Ljótipollur en ontzettend mooie bergen rondom Landmannalaugar. Ook zien we de contouren van de oude lavastroom wat tegenwoordig begroeid is met mos en gras, eldhraun. We hebben weer een lunch plekje gevonden met een ontzettend gaaf uitzicht. We wisten dat IJsland mooi was, maar IJsland blijft ons verbazen met zijn schoonheid.

We nemen hetzelfde wandelpad naar beneden en wandelen langs de eldhraun richting de camping. Langs het eldhraun wandelen is leuk, maar het uitzicht van de top van de Nordurnamur was leuker. Toch wandelen we met plezier langs en door deze oude lavavelden. Vlak voor de camping slaan we af en wandelen we omhoog richting een uitzichtpunt over de Frostastadavatn. Ook hebben we vanaf het uitzichtpunt weer een schitterend uitzicht over de Nordurnamur en een leuke pseudo krater. We dalen af en wandelen verder langs de pseudo krater richting de auto. We houden in de Eldhraun nog even een kleine pauze voor ons bezoek aan Landmannalaugar erop zit.

Deze wandeling geeft net als de wandeling naar Brennisteinsalda een schitterend uitzicht over Landmannalaugar. Voor wie twee dagen heeft in dit schitterende gebied, is dit een leuke tweede wandeling. Het wandelpad naar de Nordurnamur is slecht, maar wel redelijk goed begaanbaar. Ben voorzichtig op dit wandelpad. Maar het loont zeker de moeite om naar boven te wandelen.

Lengte: 12 km
Hoogteverschil: in totaal 300 m

Gallery iconTop iconLjotipollur GPX tracklogLjotipollur KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy