Wandelen bij Skútustaðir, Höfði en Kálfaströnd - Mývatn - Rondreis in IJsland

IJsland vlag
Gallery icon
Map icon

In de omgeving van Mývatn in IJsland zijn verschillende leuke korte wandelingen.

 

De wandeling rond de Pseudokraters bij Skútustaðir.

De pseudokraters ontstaan in vulkanische gebieden. Deze kraters lijken op gewone kraters, maar hebben geen kraterpijp die met de magmakamer verbonden is. Doordat hete lava moerasgrond bedekt, wordt het water onder deze lava verwarmd. Omdat de damp nergens naar toe kan, baant het zijn weg door de afgekoelde lava. Hierdoor ontstaan pseudokraters. Wij hebben een lange wandeling gemaakt door het gebied bij Skútustaðir op IJsland. Het eerste deel van de wandeling gaat door het pseudokrater gebied. Bijna elke krater kun je oplopen en geeft een leuk uitzicht over het Mývatn meer op IJsland. Het tweede deel van de wandeling loopt om een meer heen. Dit meer heeft helder water en er zitten veel sternen die er duiken om vis uit het water te halen. Als je bij de oude weg komt, heb je de mogelijkheid om nog een eind langs de oever van Mývatn in IJsland te lopen. De afstand kun je zelf bepalen. Je loopt namelijk dezelfde weg weer terug.
Tip: Neem wel een vliegennet voor je hoofd mee.

Höfdi

Höfdi in IJsland is een leuke korte wandeling door het bos. Het wandelpad leidt naar verrassende uitzichtspunten en een goed onderhouden tuintje. De wandeling is niet zo lang, maar voor vogelaars een uitstekende plek om vogels te spotten.

Kálfaströnd

Aan de andere kant van het water bij Höfdi ligt een wandelpad op het schiereiland Kálfaströnd in IJsland. Een leuke korte wandeling waar je veel verschillende plantjes ziet. De wandeling loopt door open veld en langs het water. 's Avonds is het erg rustig en kun je heerlijk genieten van de rust en de stilte.

Uitzichtspunt Mývatn

Vanaf het zwembad van Reykjahlíð lopen we langs een gemarkeerd wandelpad richting Krafla op IJsland. Het wandelpad is goed te belopen en is gemarkeerd met witte paaltjes. Bij het uitzichtspunt ligt een grote berg stenen. Dit is het teken dat je hem bereikt hebt. Je hebt een geweldig uitzicht over de omgeving van Mývatn, Reykjahlíð, Hverfjall en Vindbelgjarfjall. De wandeling naar boven duurt ongeveer een half uur.

Gallery iconTop icon
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy