Wandelen bij Fernie - Fairy Creek Falls - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconFairy-Creek-Falls GPX tracklogFairy-Creek-Falls KML tracklog

Canada - British Columbia met de kids
gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto...

www.snp.nl

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Fernie is een populair ski dorp in British Columbia in Canada. In de winter komen hier jaarlijks veel toeristen vanwege de sneeuwzekerheid en de fijne poedersneeuw. Wij waren bezochten Fernie echter in de herfst. Labour Day was net voorbij, wat in Fernie een einde betekent aan het zomertoeristen seizoen. Ook in de zomer is er veel te doen rondom Fernie. De beste plek om te vliegvissen in British Columbia is in de Elk River bij Fernie. Maar er zijn ook genoeg wandelmogelijkheden in en rondom Fernie. Net buiten het centrum van Fernie ligt Mount Fernie Provincial Park. In de zomer zijn in dit skigebied verschillende wandelroutes uitgezet. Echter na Labour Day is de kabelbaan gesloten.

Voor een leuke korte wandeling bij Fernie reden we naar het bezoekerscentrum van Mount Fernie Provincial Park net buiten Fernie. Hier vragen we naar informatie over de wandelingen die we willen doen en beeractiviteiten in de omgeving.

De wandeling langs de Fairy Creek naar de Fairy Creek Falls begint bij het bezoekerscentrum van Mount Fernie Provincial Park. De wandeling is relatief vlak en niet heel erg lang, dus laat in de middag beginnen we onze wandeling. We moeten eerst even een hobbeltje over, maar al snel wandelen we in een snel tempo over het vlakke wandelpad. De mevrouw van het bezoekerscentrum vertelt ons dat de wandeling naar de Fairy Creek Falls ongeveer anderhalf uur duurt. Maar na 30 minuten zijn we bij de Fairy Creek Falls. De natuur rondom deze wandeling naar de Fairy Creek Falls is ontzettend mooi. De herfstbloemen bloeien en de loofbomen laten hun herfstkleuren al een beetje zien. De Fairy Creek Falls is een leuke waterval om te zien en is zeker de moeite waard voor een leuke korte wandeling bij Fernie. We verwachten regen, dus na een korte pauze bij de waterval wandelen we weer terug naar het bezoekerscentrum van Mount Fernie Provincial Park. Onderweg nemen we de tijd om de bloemen te bekijken en letten we op of we geen beren tegenkomen. Over een goed wandelpad zijn we snel weer bij de auto en hebben we de wandeling naar de Fairy Creek Falls in ongeveer een uur gelopen.
De Fairy Creek Falls is een aanrader voor wie weinig tijd heeft in Fernie in British Columbia. Heb je meer tijd rijdt dan naar Island Lake bij Fernie.

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: ongeveer 80 meter

Gallery iconTop iconFairy-Creek-Falls GPX tracklogFairy-Creek-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy