Wandelen over de Glacier Crest Trail en door de Asulkan Valley in Glacier NP - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconAsulkan-Valley-Glacier-Crest GPX tracklogAsulkan-Valley-Glacier-Crest KML tracklog

11-daagse busrondreis Rockies Trail, verblijf in hotels
Schitterende rondreis per touringcar door de indrukwekkende ...

www.bbi-travel.nl

19-daagse easy going groepsrondreis West-Canada
Turquoise gletsjermeren, kletterende watervallen, diepgroene...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

De tweede dag in Revelstoke National Park rijden we terug naar Glacier National Park. Na ons korte rondje van de dag ervoor door Glacier National Park willen we toch heel graag door de Asulkan Valley wandelen. Na het ontbijt rijden we dus weer terug naar Glacier National Park en parkeren we onze auto bij de Illecillewaet Campsite.

We wandelen naar het begin van het wandelpad en besluiten eerst de Glacier Crest Trail te wandelen. De wandeling begint al direct met de waanzinnig mooie natuur van Glacier National Park. Door de oerbossen en de ongerepte natuur genieten we van de ontzettend mooie omgeving. De Glacier Crest Trail eindigt ver onder de Illecillewaet Glacier. Vroeger liep het pad tot de voet van de Illecillewaet Glacier, maar tegenwoordig moet je hiervoor nog een heel stuk verder wandelen. We wandelen redelijk vlak naar het echte steile stuk van de wandeling. Het laatste stuk van het pad is namelijk een wandelpad recht tegen de berg op. Het steile stuk is ongeveer 100 meter hoogteverschil, maar de steilheid maakt het moeilijk.

We komen bij het bordje 'einde wandelpad'. We hadden in wandelverhalen al gelezen dat het wandelpad erg abrupt eindigt en dat klopt aardig. Na het bordje kun je nog een beekje oversteken en naar een uitzichtpunt over Glacier National Park lopen. De stenen zijn behoorlijk glad door de Illecillewaet Glacier die er overheen heeft gelegen, maar het uitzicht is het zeker waard!

Nadat we uitgebreid genoten hebben van het uitzicht wandelen we terug naar de kruising naar de Asulkan Valley. We slaan af en wandelen weer verder door adembenemende natuur. De Asulkan Valley is redelijk vlak en het wandelpad is erg goed. Je kunt helemaal naar de Asulkan Pass wandelen, maar wij wandelen alleen het vlakke stuk door de Asulkan Valley in Glacier National Park. De Asulkan Valley is overigens schitterend om door heen te wandelen en we kijken regelmatig om ons heen om de mooie natuur in ons op te nemen.

Het keerpunt van deze wandeling is voor ons het punt waar het wandelpad echt omhoog gaat. We hebben in de Asulkan Valley al wel wat kleine klimmetjes gehad, maar we zien op de topo-kaarten dat we nu toch echt aan het einde van het vlakke wandelpad door de Asulkan Valley zijn gekomen. We draaien om en wandelen door het mooie Glacier National Park weer terug naar de Illecillewaet Campground.

De Glacier Crest Trail en de Asulkan Valley zijn twee wandelingen in Glacier National Park die erg goed te combineren zijn. De Glacier Crest Trail biedt een ontzettend mooi uitzicht over Glacier National Park en de Illecillewaet Glacier terwijl de Asulkan Valley uitzichten biedt over de typische gletsjer vallei. Beide wandelpaden zijn zeker de moeite waard! Goede wandelschoenen en wandelconditie zijn wel aan te raden. Ook is onderweg geen gelegenheid om eten en drinken te krijgen, dus neem zelf genoeg mee. Vraag bij het informatiecentrum ook om beren activiteit in Glacier National Park.

Lengte: 15 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 500 m

Gallery iconTop iconAsulkan-Valley-Glacier-Crest GPX tracklogAsulkan-Valley-Glacier-Crest KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy