Wandelen naar Grassi Lakes bij Canmore - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconGrassi-Lakes GPX tracklogGrassi-Lakes KML tracklog

23-daagse camperrondreis Explore The West met gereserveerde campingplaatsen
Bij deze rondreis per camper bezoekt u de hoogtepunten van z...

www.bbi-travel.nl

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Aan het einde van de middag hebben we nog tijd voor een kleine wandeling. Dave, de eigenaar van de B&B, vertelde over een leuke kleine wandeling vlakbij Canmore. We rijden naar het begin van de Smith Dorrien Spray Trail en parkeren bij het stuwmeer Spray Lakes.

Er zijn twee wandelpaden naar Grassi Lakes. De ene is een relatief vlak wandelpad door het bos waarbij het laatste stuk erg steil is. De ander is een bosbouwweg die gestaag omhoog loopt. Voor de heenweg kiezen we het steile bospad. Vanaf het wandelpad door het bos heb je een mooi uitzicht over de waterval, dus we nemen het wandelpad met het meeste uitzicht omhoog.

Het laatste stuk naar Grassi Lakes bij Canmore is inderdaad behoorlijk steil. Maar de mooie uitzichten over de Bow Valley en Canmore in de Rocky Mountains zijn erg gaaf. Ook het uitzicht over de waterval is een leuke kleine stop tijdens de wandeling. Een steile trap brengt ons naar het begin van de meren van Grassi Lakes.

Al snel staan we bij de ontzettend blauwe meren van Grassi Lakes. Bij mooi weer zijn er op de steile rotswanden veel rots klimmers te vinden, maar gezien de regen zijn ze er vandaag niet. We wandelen om de verschillende bijzonder blauwe meren heen voor we besluiten om weer naar beneden te wandelen. We nemen het bosbouw pad terug naar beneden. Al snel staan we weer beneden op de parkeerplaats. De geslaagde wandel dag is voorbij en we rijden terug naar onze B&B in Canmore.

De Grassi Lakes danken hun naam aan de Lawrence Grassi. Hij was pionier en heeft vele wandelpaden in de omgeving van Canmore aangelegd. Grassi Lakes was een van zijn favoriete wandelingen. We begrijpen volledig waarom hij deze wandeling geweldig vond. Ook wij hebben genoten van deze korte maar schitterende wandeling. De mooie uitzichten over Bow Valley en Canmore zijn ontzettend mooi. Maar ook de Grassi Lakes zelf zijn adembenemend mooi. Het is een makkelijke en ontzettend mooie wandeling bij Canmore in Canada.

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: 250 m

Gallery iconTop iconGrassi-Lakes GPX tracklogGrassi-Lakes KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy