Wandelen over de West Lake Loop in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconWest-Lake-Loop GPX tracklogWest-Lake-Loop KML tracklog

17-daagse privérondreis Canadees Natuurwonder met huurauto
Van de mooiste meren tot bruine beren, van glanzend witte gl...

www.anwb.nl

Canada - The Spell of the Yukon
rondreis langs lodges en hotels, inclusief 4WD huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Een van de wandelingen die we graag willen doen in Wells Gray Provincial Park is de West Lake Loop. Dus we parkeren onze auto bij de parkeerplaats van de Bailey’s Cute. Om bij de West Lake Loop te komen wandelen we eerst naar Bailey’s Cute. Hier proberen zalmen de snel stromende rivier op te zwemmen. Regelmatig zien we een zalm springen, maar er is er geen een die het red. Door het snel stromende water drijven ze weer terug naar het lager gelegen gedeelte. Soms moet je even wachten, maar het wachten wordt vaak beloond met de springende zalmen. Ook wij staan zeker wel een uur naar springende zalmen te kijken.

Dan vertrekken we toch richting de West Lake Loop. We moeten eerst een stukje moeras wandelpad oversteken voor het wandelpad een beetje beter wordt. Het water van de berg stroomt over het wandelpad, maar de ondergrond is zo nat dat je er tot je enkels in wegzakt. Voorzichtig langs de rand van het wandelpad wandelen we verder. Wederom wandelen we door een prachtig oerbos langs de oever van de Clearwater River. Als eerste wandelen we naar de Marcus Falls. Het is maar wat je onder een waterval verstaat. Het is meer een versnelling in de Clearwater Rivier. Maar het is wel een leuk plekje om over de Clearwater River in Wells Gray Provincial Park uit te kijken. We wandelen door het mooie bos verder naar de Myanth Falls. Dit heeft nog minder met een waterval te maken dan de Marcus Falls. Maar wederom is het uitzicht over de Clearwater River erg mooi. We zien in het heldere koude water verschillende visjes zwemmen en springen, maar kunnen niet zien welke vissen het zijn.

We wandelen omhoog naar een graat in het bos. We zijn op de terugweg van de West Lake Loop. Onderweg zien we verschillende paddenstoelen en een hoop eekhoorntjes. Bij de West Lake houden we een korte pauze en genieten van het uitzicht over het meertje. Naeen korte stop wandelen we verder richting Bailey’s Cute. We dalen af en staan wederom te kijken naar de springende zalmen. Dan wandelen we weer terug omhoog naar de parkeerplaats en zijn we aan het einde van de wandeling over de West Lake Loop in Wells Gray Provincial Park. We vonden het een prachtige wandeling door zeer mooie natuur.

Lengte: 6 km
Hoogteverschil: bij elkaar ongeveer 60 m, maar het wandelpad glooit nogal

Gallery iconTop iconWest-Lake-Loop GPX tracklogWest-Lake-Loop KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy