Wandelen naar Troll Falls in Kananaskis Country - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconTroll-Falls GPX tracklogTroll-Falls KML tracklog

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl

23-daagse camperrondreis West-Canada vanuit Vancouver met Canadream
Canada is het land van pioniersgeest, First Nations en newco...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

Tijdens onze laatste dag in van onze rondreis door Canada rijden we door Kananaskis Country. Van de eigenaar van de B&B krijgen we een dagprogramma mee waar een leuke route in Kananaskis Country op staat. Een van de aanbevolen wandelingen is de wandeling bij de Troll Falls. Aan de Kananaskis Trail slaan we af bij Kananaskis Village. We slaan vervolgens rechts af, een onverharde weg op, en parkeren onze huurauto. Vanaf deze parkeerplaats begint onze wandeling naar de Troll Falls.

Er zijn weinig mensen op de parkeerplaats en het weer is fantastisch. De ideale dag voor een leuke korte wandeling naar de Troll Falls in Kananaskis Country. Vanaf de parkeerplaats volgen we de borden naar de Troll Falls. We wandelen door een loofbos waar de herfstkleuren al goed zichtbaar zijn. Bij de kruising van wandelpaden naar de Troll Falls komen we een hele groep jongeren tegen die onder begeleiding van leraren door het bos wandelen. Zonder uitzondering zeggen ze allemaal hallo met Canadese vriendelijkheid.

Het laatste stukje wandelen we langs een klein beekje naar de Troll Falls. Het wandelpad is leuk, de natuur is mooi, het wordt een super leuk klein wandelingetje. We arriveren bij de Troll Falls, die beschut in een kom ligt. In september komt er niet heel veel water meer van de Troll Falls in vergelijking met juli, maar zelfs in de herfst komt er nog veel water af. We kijken naar deze leuke kleine waterval en houden een korte pauze.

Na de pauze wordt het tijd om de Troll Falls te verlaten om door de bossen weer terug te wandelen naar de auto. We wandelen over een ander wandelpad terug naar de auto. We wandelen door het loofbos naar de rivier waar we een mooi uitzicht op het skigebied Nakiska Ski Resort hebben. We wandelen langs een groepje mannen die vissen in de rivier. Na een korte wandeling zijn we weer terug op de parkeerplaats en zit de wandeling naar de Troll Falls in Kananaskis Country erop. Er is een parkeerplaats dichterbij de Troll Falls, maar deze wandeling is ontzettend leuk om te doen.

LET OP: Door de overstromingen in juni 2012 kan het zijn dat de tracklog niet meer accuraat is. Vraag bij het informatie centrum naar de staat van dit wandelpad

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: 50 meter

Gallery iconTop iconTroll-Falls GPX tracklogTroll-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy