Wandelen door de Othello Tunnels bij Hope - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconOthello-Tunnels GPX tracklogOthello-Tunnels KML tracklog

17-daagse privérondreis Canadees Natuurwonder met huurauto
Van de mooiste meren tot bruine beren, van glanzend witte gl...

www.anwb.nl

13-daagse autorondreis Ontdek West Canada, incl. Inside Passage
Fraaie hotelrondreis door het westen van Canada. Een fantast...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

De Othello Tunnels liggen niet in Manning Provincial Park, maar net ten noorden van Hope bij het dorpje Othello. Na de wandeling over de Skagit Trail rijden we richting Hope naar de Highway 5. Hier nemen we al snel de afslag richting de Othello Tunnels.

De Othello Tunnels liggen in Coquihalla Canyon Provincial Park en zijn een populaire attractie voor mensen die de omgeving van Hope bezoeken. In de 19 de eeuw besloot de Canadian Pacific Railway dat er een trein verbinding moest komen door de Kootenay regio naar de kust, de Kettle Valley Trail. Bij Hope moest de trainverbinding over en door een diepe nauwe kloof. Door de Canadian Pacific Railway weren 5 tunnels en 4 bruggen gebouwd over deze diepe ravijn. Voor die tijd was dit een gewaagde en zeer uitdagende bouw. In 1914 ging de spoorwegverbinding open en was de bouw van de tunnels en de bruggen compleet.

In de jaren 50 werden de tunnels overbodig en werd de spoorwegverbinding een wandelpad. Tegenwoordig komen wandelen er jaarlijks veel toeristen door deze bijzondere tunnels. Ook hebben de Othello Tunnels voor filmliefhebbers een speciale betekenis. Bij de Othello Tunnels bij Hope zijn delen van de eerste Rambo film opgenomen.

We parkeren onze auto op de grote parkeerplaats bij de Othello Tunnels en beginnen onze wandeling naar de tunnels. We wandelen door de eerste donkere tunnel waar een van de telefoons als zaklamp dient. Op de eerste brug staan we versteld van de schoonheid van de kloof van de Kettle Valley Trail. De kloof is ontzettend diep en het water gaat er met grote snelheid doorheen. We wandelen verder door de volgende tunnels waar we elke keer op de bruggen genieten van de kloof. Na de vijfde tunnel zijn we aan het eind van onze korte wandeling bij de Othello Tunnels bij Hope. Het wandelpad gaat nog veel verder naar Hope, maar voor ons is de laatste tunnel het eindpunt van de wandeling. We wandelen terug door de tunnels naar de parkeerplaats en rijden naar Hope voor het avondeten.

De Othello Tunnels bij Hope zijn erg leuk om doorheen te wandelen. Sta tijdens de wandeling stil bij de tijd waarin de tunnels en bruggen gebouwd zijn. Toen der tijd waren deze Othello Tunnels een meesterwerk. De wandeling is die wij hebben gewandeld is kort, maar het wandelpad gaat nog veel verder. De natuur in de kloof is zeker de moeite waard om de Othello Tunnels te bezoeken.

Lengte: ongeveer 4 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconOthello-Tunnels GPX tracklogOthello-Tunnels KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy