Wandelen op Blackcomb Mountain bij Whistler - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconBlackcomb-Mountain GPX tracklogBlackcomb-Mountain KML tracklog

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Na het ontbijt vertrekken richting de Peak 2 Peak kabelbaan in het centrum Whistler. De kabelbaan draait nog niet, maar we kunnen wel alvast 2 retourtjes kopen. Tegen de tijd dat we een kaartje hebben begint de Peak 2 Peak te draaien. Als we aankomen op de Whistler Mountain nemen we direct de volgende kabelbaan naar de Blackcomb Mountain. We willen eerst op de Blackcomb Mountain een wandeling lopen voor de op de Whistler Mountain gaan wandelen.

De lift van de Whister Mountain naar de Blackcomb Mountain gaat over een ontzettend diepe vallei. Voor mensen met hoogtevrees is dit niet te doen. Sandra heeft niet vaak last van hoogtevrees, maar vind deze lift niet echt leuk. Gelukkig arriveren we veilig op de Blackcomb Mountain.
Op deze koude ochtend beginnen we aan onze wandeling op de Blackcomb Mountain. We willen richting de Decker Loop wandelen om een mooi uitzicht over de gletsjer te hebben. Over een leuk wandelpad wandelen we richting het bos. De wandeling is gevarieerd, maar we zijn een beetje verbaasd over het hoogte verschil. Volgends de borden is er geen hoogteverschil, maar het wandelpad gaat behoorlijk op en neer. We hebben tijdens het wandelen bij de Blackcomb Mountain verschillende zeer mooie uitzichten over de omgeving bij Whistler. Bij de Deckerloop nemen we het blauwe pad omhoog op zoek naar een leuk uitzicht over de Fitzsimmons Glacier aan het einde van het dal. Na een snelle klim over het wandelpad hebben we een leuk uitzicht gevonden en wandelen we terug naar de Blackcomb Mountain. Waar mogelijk nemen we een ander wandelpad als de heenweg. En al snel zijn we aan het einde gekomen van onze wandeling bij de Blackcomb Mountain.

We hebben beide enorm genoten van onze wandeling op de Blackcomb Mountain bij Whistler. Tijdens de hele wandeling heb je spectaculaire uitzichten over de Whistler Mountain, de Fitzsimmons Glacier en het skigebied van Whistler. De wandelpaden zijn goed onderhouden en met een beetje puzzelen, kun je er een leuke rondwandeling van maken.

Lengte: 8 km
Hoogteverschil: 200 m

Gallery iconTop iconBlackcomb-Mountain GPX tracklogBlackcomb-Mountain KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy