Wandelen over de Wild Pacific Trail bij Ucluelet - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconWild-Pacific-Trail GPX tracklogWild-Pacific-Trail KML tracklog

21-daagse camperrondreis Ocean & Rockies met gereserveerde campingplaatsen, incl. Inside Passage
Zeer complete camperrondreis door Alberta en British Columbi...

www.bbi-travel.nl

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

De laatste wandeling die we in het Pacific Rim National Park maken ligt eigenlijk niet in het park zelf, maar in Ucluelet. We parkeren onze auto aan de Coast Guard Road op een grote parkeerplaats. We wandelen naar de grote wandelkaart aan het begin van de rondwandeling en besluiten de wandeling met de klok mee te wandelen. Dus we slaan rechtsaf het wandelpad op. Deze rondwandeling is een onderdeel van de Wild Pacific Trail tussen Ucluelet en Tofino.

Al snel hebben we de eerste uitzichten over de grote groep kleine eilanden voor de kust van Vancouver Island bij Ucluelet. Bij elk uitzichtpunt genieten we van de ruwe zee en het schitterende uitzicht over de kust. Bij de kleine vuurtoren zijn we ongeveer op de helft van de wandeling en kijken we uit over de baai van onze B&B. Het is goed zichtbaar dat de wind altijd landinwaarts staat. De bomen groeien scheef en takken zitten aan de landzijde van de boom. Ook komen we tijdens de wandeling over de Wild Pacific Trail een hoop lokale mensen tegen die dit als dagelijks wandelrondje of hardloop rondje gebruiken.

We verlaten de kust en wandelen de bossen in. In het bos wandelen we over een breed wandelpad richting de parkeerplaats. We moeten een kleine heuvel over wat een klein stuk een heel steil wandelpad betekent. Daarna dalen we geleidelijk door het bos af. En staan we al snel weer op de parkeerplaats aan de Coast Guard Drive. Dit Wild Pacific Trail was een heerlijke afsluiting van ons verblijf in Ucluelet en de Pacific Rim National Park. Mocht je tijd hebben, dan is deze wandeling bij de vuurtoren van Ucluelet zeker de moeite waard. Wij hebben genoten van de uitzichten langs de kust en over de bulderende golven in de zee.

Lengte: 3 km

Gallery iconTop iconWild-Pacific-Trail GPX tracklogWild-Pacific-Trail KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy