Wandelen naar Wall Lake in Waterton Lakes National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconWall-Lake GPX tracklogWall-Lake KML tracklog

21-daagse camperrondreis Ocean & Rockies met gereserveerde campingplaatsen, incl. Inside Passage
Zeer complete camperrondreis door Alberta en British Columbi...

www.bbi-travel.nl

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl
Meer rondreizen in Canada

De allereerste wandeling die we wandelen in Canada is Wall Lake in Waterton Lakes National Park. Na het ontbijt rijden we weer door de Gate naar Waterton Lakes National Park. We rijden direct door naar de parkeerplaats vlakbij Cameron Lake. Het is niet druk op de parkeerplaats en we hebben al snel een plekje gevonden. We trekken onze wandelschoenen aan, pakken onze rugtassen en beginnen onze wandeling naar Wall Lake in Waterton Lakes National Park.

Over de eerste kilometer moeten we ruim 150 meter omhoog wandelen. Over een redelijk steil pad wandelen we flink door om dit stuk maar gehad te hebben. We komen mensen tegen die naar Forum Lake wandelen en we wandelen een stukje samen. We praten over wat ons naar Waterton Lakes National Park bracht en wat we tijdens onze rondreis door Canada nog meer allemaal gaan zien. Zo gaat de wandeling omhoog een stuk sneller. Al snel zijn we bij de kruising naar Forum Lake en Wall Lake. Zij slaan af, wij gaan rechtdoor.

We wandelen over een redelijk vlak wandelpad door ontzettend mooie bossen richting Wall Lake. Onderweg zien we veel eekhoorntjes die enorme herrie maken als je te dichtbij komt. Langs het wandelpad naar Wall Lake staat een grote variatie aan bomen, struiken en bodembedekkers. We genieten beide erg van de natuur van Waterton Lakes National Park. En natuurlijk blijven we continue praten om beren af te schrikken. Het voelt vreemd om continue in het bos te praten, meestal genieten we van de geluiden van het bos. Maar in Canada is het jammer genoeg noodzakelijk om geluid te maken, dus al pratend en klappend wandelen we naar Wall Lake in Waterton Lakes National Park.

Voor we het weten staan we aan de oever van Wall Lake. We ontmoeten twee Zwitsers die ons wijzen op berggeiten aan de andere kant van Wall Lake. De zijn onder de indruk van de omgeving van Wall Lake. Het meer ligt verscholen tussen hoge steile bergen en is windstil. Alleen de eendjes zorgen voor wat ribbels in het water, maar verder is Wall Lake stil. Na een lunchpauze wandelen we nog een stukje langs de oever van Wall Lake, maar het uitzicht wordt er niet echt ander van. Dus door de mooie natuur wandelen we weer terug richting de parkeerplaats. Onderweg maken we een klein omweggetje naar de Forum Falls. Ook deze Forum Falls is een leuke kleine waterval en de moeite waard om even te stoppen. Daarna dalen we af en zijn we snel weer bij de parkeerplaats. Gelukkig zijn we deze keer geen beren tegengekomen tijdens het wandelen.

Er is onderweg geen eet of drink gelegenheid. Dus neem zelf genoeg mee voor onderweg. Houdt er ook rekening mee dat je in beren gebied wandelt. Vraag bij het bezoekerscentrum naar beren activiteit langs het wandelpad.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: 150 meter

Gallery iconTop iconWall-Lake GPX tracklogWall-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy