Wandelen naar de Botanical Beach - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconBotanical-Beach GPX tracklogBotanical-Beach KML tracklog

15-daagse single groepsrondreis West-Canada
Ga met ons mee op verkenning in de 'Far West'. Van de mooist...

www.anwb.nl

Canada - De noordelijke wildernis van Quebec
actieve rondreis langs natuurlodges en herbergen, inclusief ...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Vanuit Sooke rijden we over de West Coast Drive naar Botanical Beach in Juan de Fuca Provincial Park. Tijdens onze voorbereidingen hebben we gezien dat deze wandeling de moeite waard is. Dus na het ontbijt rijden we met laagtij naar de Botanical Beach. Rijden over de West Coast Drive is ontzettend leuk en mooi, maar het duurt ontzettend lang om bij de Botanical Beach aan te komen.

Eenmaal aangekomen parkeren we onze auto op de grote parkeerplaats in het Juan de Fuca Provincial Park. De wandeling naar de Botanical Beach begint met een behoorlijke daling naar zeeniveau. Eenmaal op zeeniveau wandelen we over een leuk wandelpad naar de Botanical Beach. Het hoogtij is al begonnen, maar we hebben nog genoeg tijd om de hoger gelegen potholes te zien. We wandelen helemaal naar het einde van de Botanical Beach waar we in elke pothole een ander mini zeeaquarium zien. De potholes ontstaan door stenen in de rotsen die door het zeewater de mogelijkheid krijgen om te bewegen. Door deze beweging en erosie van de rotsen ontstaan mooie ronde gaten waar zeedieren in leven. In deze potholes blijft ook met laagtij water staan, waardoor ze een ideale omgeving zijn voor zee dieren.

We zien zeeanemonen, zeesterren, mosselen en verschillende soorten krabben. Voor ons als natuurliefhebbers genieten we van al deze mini zeeaquaria. We wandelen van de ene naar de andere pothole, waarbij we het zee niveau goed in de gaten houden. Na een uur wandelen we naar de andere kant van de Botanical Beach waar we grotere potholes tegenkomen met ontzettend veel zeegras. Hier wandelen we nog een tijd rond voor het zeewater ons terug stuurt naar het strand. Via hetzelfde wandelpad wandelen we terug naar de parkeerplaats van de Juan de Fuca Provincial Park.

We hadden eigenlijk net wat eerder op de Botanical Beach willen zijn. Dan was het tij nog lager en hadden we ook de lager gelegen potholes kunnen bekijken. Als je de Botanical Beach wil bezoeken, zorg dan dat je met laag tij op het strand bent.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 60 m

Gallery iconTop iconBotanical-Beach GPX tracklogBotanical-Beach KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy