Wandelen in Waterton Lakes National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Groepsrondreis Canada West - Kampeer/hotel reis
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het westen van Cana...

www.sawadee.nl

15-daagse autorondreis West Canada Culinair voor levensgenieters
Een speciale autorondreis voor echte levensgenieters en fijn...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Het eerste Nationale Park wat we in Canada bezoeken is Waterton Lakes National Park. Jaren geleden waren we in Alaska waar iemand ons vertelde dat we het beste beren konden kijken in Waterton Lakes National Park. Nu jaren later rijden we door de gates van Waterton Lakes National Park om dit mooie park te bezoeken. Waterton Lakes National Park grenst aan Glacier National Park in de Verenigde Staten van Amerika. Wij rijden op Labor Day Waterton Lakes National Park binnen.

We hebben ongeveer anderhalve dag in Waterton Lakes National Park en willen graag een paar wandelingen maken. Maar op Labor Day is het ontzettend druk in Waterton Lakes National Park. We besluiten deze middag te gebruiken om het Nationale Park te verkennen. We rijden naar de parkeerplaats van Red Rock Canyon maar we kunnen onze auto niet kwijt op de parkeerplaats. Onderweg is er een verkeersopstopping en ook wij stoppen om te kijken wat er aan de hand is. We zien een zwarte beer rustig besjes eten van een struik iets hoger op de berg. Hij negeert de commotie op de weg en eet rustig verder.

We rijden naar de parkeerplaats van Cameron Lake en vinden een parkeerplaats voor onze auto. We wandelen langs de waterkant en hebben een late lunch. Op de kaart die we bij het bezoekerscentrum hebben gekregen bekijken we de wandelmogelijkheden in Waterton Lakes National Park. We verwachten dat morgen de meeste mensen zijn vertrokken omdat het lange weekend voor de Canadezen voorbij is. We besluiten voor vandaag Waterton Lakes National Park te verlaten en de Buffalo Paddock te rijden om Buffels van dichtbij te bekijken.

De eigenaren van de B&B vertellen ons dat de meeste bezoekers Waterton Lakes National Park aan het einde van Labour Day verlaten. We kunnen onze volle dag in Waterton Lakes National Park rustig wandelen en overal parkeren. Voor ons was dit een opluchting, gezien we allebei ontzettend uitkeken naar ons bezoek aan Waterton Lakes National Park. Aan het einde van onze wandel dag zien we nog een zwarte beer langs de oever van Waterton Lake wandelen. Uiteindelijk wordt ons bezoek aan Waterton Lakes National Park toch een groot succes.

Bij het bezoekerscentrum van Waterton Lakes National Park is ontzettend veel informatie verkrijgbaar over uitgezette wandelroutes. Er zijn ontzettend veel uitgezette wandelingen, waarvan wij Wall Lake en Red Rock Canyon hebben gewandeld. Ook kun je bij het bezoekerscentrum informatie krijgen over beren activiteit langs de wandelpaden. Houdt er rekening mee dat je in Waterton Lakes National Park in berengebied loopt.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy