Beren kijken bij de Thornton Creek Hatchery - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl

16-daagse autorondreis Hoogtepunten van Atlantisch Canada & Nova Scotia
Een prachtige rondreis door Atlantic Canada. U vliegt met Ai...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Bij het informatiecentrum vangen we een verhaal op over de Thornton Creek Hatchery. Dit schijnt de ideale plek te zijn om in het najaar beren te spotten. We vragen de ranger waar we moeten zijn, en voor we het weten hebben we de plek van de Thornton Creek Hatchery.

Bij de B&B krijgen we van Jennifer uitgebreide informatie over de Pacific Rim National Park en Ucluelet. Wanneer we vragen naar de Thornton Creek Hatchery vraagt ze waar we deze informatie vandaan hebben. De community is helemaal niet blij met de hoeveelheid toeristen die dit jaar de Thornton Creek Hatchery bezoekt.

De Thornton Creek Hatchery is een zalmkwekerij naast een leuk stroompje met een schitterende waterval aan het eind. De zalm probeert continue tegen de waterval op te springen, wat natuurlijk elke keer mislukt. De beren eten in het najaar voor hun winterslaap vooral veel zalm, wat veel voedingsstoffen oplevert. Zo komen beren elk jaar naar de Thornton Creek Hatchery voor een heerlijk zalm menu.

In de wetenschap dat we respect hebben voor beren, mogen we er wel naar toe rijden. Daar aangekomen staan er al de nodige auto’s en spotten we binnen korte tijd verschillende zwarte beren. Ook spotten we een moeder met twee jongen. De jongen vluchten al snel in de boom en worden even later door hun moeder in veiligheid gebracht. We genieten volop van de beren die in hun natuurlijke habitat zalmen vangen en opeten. De jacht naar zalm is ontzettend leuk om te zien. Maar de beren gebruiken hetzelfde pad als de mensen die de Thornton Creek Hatchery bezoeken, wat regelmatig tot zeer gevaarlijke situaties leid.

Als we weg willen rijden staat de onverharde weg een heel eind vol met geparkeerde auto’s en campers. De Thornton Creek Hatchery is niet geschikt voor zulke grote aantallen toeristen die geen idee hebben dat beren wilde dieren zijn.

Ondanks dat wij zeer genoten hebben van de beren en de zalm reden wij met gemixte gevoelens weg. We willen natuurlijk niemand de kans om beren te spotten ontnemen, maar we hebben daar veel gevaarlijke situaties zien ontstaan. We hopen dat de Thornton Creek Hatchery niet gesloten wordt voor bezoekers, maar wel dat de gemeente van Ucluelet de mogelijkheid krijgt om de beren in rust te laten eten, zonder de stress van te veel mensen on hun heen. En als je er naar toe gaat, respecteer de beren in hun natuurlijke omgeving!

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy