Wandelen over de Rain Forest Trail in het Pacific Rim National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconRain-Forest-Pacific-Rim GPX tracklogRain-Forest-Pacific-Rim KML tracklog

20-daagse autorondreis Spirit Van West Canada
Zeer complete hotelrondreis door Alberta en British Columbia...

www.bbi-travel.nl

16-daagse autorondreis Hiking West Canada, incl. vier wandeltochten met gids
Canada is bij uitstek geschikt om prachtige wandelingen in d...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

De eerste ochtend in Ucluelet verteld de eigenaresse van de B&B dat er vandaag geen stroom is in de regio vanwege onderhoudswerkzaamheden. Ze vraagt ons wat onze plannen zijn, waarop wij vertellen dat we de hele dag gaan wandelen op verschillende plekken in het park. We hebben zelf eten en drinken bij ons, dus we zijn niet afhankelijk van de stroomvoorziening in het park.

We beginnen onze wandel dag met twee mooie rondwandelingen aan de Pacific Rim Highway in het Pacific Rim National Park. We parkeren onze auto op de daarvoor bestemde parkeerplaats en besluiten eerst de weg over te steken om daar de eerste kleine rondwandeling te wandelen.

We wandelen het oerbos in en staan direct in schitterend regenwoud met ontzettend oude bomen. Het pad door het regenwoud is een vlonder pad om de natuur zo min mogelijk te verstoren. Wat elke keer weer bijzonder is om te zien zijn de zogeheten ‘nursing trees’. Deze dode bomen worden door de natuur weer gebruikt als voedingsbodem voor nieuw leven. Gezien deze bossen al honderden jaren met rust gelaten zijn, geven deze nursing trees een bijzonder karakter aan het regenwoud.

Na een korte wandeling steken we de weg over en wandelen we aan de andere kant een ronde door nieuw regenwoud. Dit regenwoud is in de jaren 50 gekapt en krijgt nu de kans om weer te groeien. Wandelend over het vlonder pad kijken we onze ogen uit over de schitterende natuur, de bomen, varens en paddenstoelen. Recentelijk hebben ze op het wandelpad her en der het vlonder pad moeten vernieuwen vanwege omgevallen bomen, maar het wandelpad wordt door het Pacific Rim National Park zeer goed onderhouden.

Voor wie een goede indruk wil krijgen hoe het regenwoud in Pacific Rim National Park eruit ziet, kan dit het beste doen op de Rain Forest Trail. Het vlonder pad wordt goed onderhouden, hoewel het af en toe wel glad kan zijn. Het was een schitterende kleine wandeling door de prachtige regenwouden in de Pacific Rim National Park op Vancouver Island.

Lengte: 3 km

Gallery iconTop iconRain-Forest-Pacific-Rim GPX tracklogRain-Forest-Pacific-Rim KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy