Wandelen in Kokanee Glacier Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconKokanee-Glacier-Provincial-Park GPX tracklogKokanee-Glacier-Provincial-Park KML tracklog

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl

Canada - Yukon Camper Tour
Avontuurlijke rondreis per truckcamper...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

We zijn tijdens onze rondreis aangekomen in Nelson. Nelson ligt aan Kootenay Lake, een van de grootste meren van Canada. We komen aan het eind van de middag aan in Nelson. En we hebben nog wat tijd over dus we rijden naar Kokanee Creek Provincial Park. De zalmen trekken stroomopwaarts door Kokanee Creek Provincial Park in een daarvoor aangelegde rivier. We wandelen een rondje en kijken naar de rode zalmen vechtend om een plekje in de rivier. De zalm wordt wit nadat hij zijn eitjes heeft gelegd, daarna sterft zij. We wandelen een klein rondje door Kokanee Creek Provincial Park voor we op zoek gaan naar de weg naar Kokanee Glacier Provincial Park.

In de B&B in Nelson vragen we naar de wegcondities naar Kokanee Glacier Provincial Park. We weten dat het een onverharde weg is en we hebben geen 4x4 auto. Dus we maken ons een beetje zorgen over de 15 km naar de parkeerplaats van Kokanee Glacier Provincial Park. De meningen op het internet zijn verdeeld over de condities van de weg. Vroeg in de ochtend vertrekken we richting de 15 km onverharde weg naar Kokanee Glacier Provincial Park. De eerste paar kilometer zijn prima, een klein beetje wasbord effect, maar met een normale middenklasser goed te rijden. Dan komen er wat steilere stukken en liggen er wat kleine plakken asfalt. Dan wordt de weg 2 kilometer erg slecht. Door de bosbouwers is de goede onverharde weg veranderd in een hobbel en gaten weg. We stuiteren door de auto en zetten de auto in een uitham even aan de kant. We lopen een klein stukje de weg door om te kijken of het beter wordt. Gelukkig zijn de laatste 3 kilometer weer goed te rijden. Maar de weg is dus te doen met een middenklasser, mits je genoeg ruimte aan de onderkant van de auto hebt. Een 4x4 is echter wel wenselijk.

Na een spannende 15 kilometer zijn we dan eindelijk op de parkeerplaats van Kokanee Glacier Provincial Park. We hebben gelezen dat ze last hebben van stekelvarkens op het parkeerterrein, dus her en der ligt gaas wat je om je auto kunt zetten. Dit is echter alleen nodig als je overnacht in een van de berghutten. Wij zijn van plan om aan het einde van de dag gewoon weer naar onze B&B in Nelson te rijden.

We trekken onze wandelschoenen aan, pakken de rugtassen en beginnen aan onze wandeling. We moeten eerst even 450 meter omhoog klimmen voor we een heel stuk vlak kunnen wandelen. Het wandelpad om hoog is goed aangelegd en wandelt fijn omhoog. Voor we het weten zitten we op het vlakke stuk van de wandeling. Het eerste ontzettend mooie uitzicht hebben we bij Kokanee Lake. Het bankje aan de oever van het meer is onze eerste pauze plek. We hebben een fantastisch uitzicht over Kokanee Lake. Na een korte stop wandelen we verder over de bergwand. We moeten een rots stuk oversteken. Later horen we dat de zoon van de president van Canada hier is omgekomen tijdens een steen lawine. Door het grasland wandelen we verder naar Kokanee Pass. Door een zeer mooie natuur wandelen we naar het eindpunt van onze wandeling. We willen niet verder wandelen dan de Kokanee Glacier Cabin bij Kaslo Lake. Deze cabin is door de president van Canada geschonken aan de mensen die geholpen hebben met de zoektocht naar zijn zoon. Hij is helaas nooit gevonden.

Met een mooi uitzicht op Kaslo Lake houden we een lunchpauze. De natuur in het Kokanee Glacier Provincial Park is ontzettend mooi. Ook het wandelpad is ontzettend goed onderhouden en zeer goed aangegeven. We hebben allebei veel plezier in deze wandeling bij Kokanee Glacier Provincial Park. Na onze lunchpauze wordt het tijd om terug te wandelen richting de parkeerplaats bij Gibson Lake.
We wandelen dezelfde weg terug en stoppen weer bij het bankje bij Kokanee Lake. Deze keer hebben we bezoek van een ontzettend brutale eekhoorn. Verder zien we eigenlijk weinig mensen tijdens de wandeling bij Kokanee Glacier Provincial Park. Al snel dalen we weer af naar de parkeerplaats en zit deze mooie wandeling naar Kaslo Lake er weer op. Nu alleen het spannende weggetje nog terug rijden…

Lengte: 17 km
Hoogteverschil: 450 m

Gallery iconTop iconKokanee-Glacier-Provincial-Park GPX tracklogKokanee-Glacier-Provincial-Park KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy