Wandelen op de Heather Trail in Manning Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconHeather-Trail GPX tracklogHeather-Trail KML tracklog

15-daagse autorondreis Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl

Canada - British Columbia met de kids
gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

We vragen de eigenaren van de B&B wat de mooiste wandelroute is in Manning Provincial Park. Zonder twijfel zeggen ze beide dat het Heather Trail de mooiste is. In Nederland hadden we al wat wandelingen op gezocht in Manning Park en een van de wandelingen was de Heather Trail. Na een stevig ontbijt stappen we in de auto en gaan we op weg naar de parkeerplaats van de Heather Trail in Manning Provincial Park. De weg naar boven naar de parkeerplaats is de eerste 8 kilometer verhard en de laatste 8 kilometer onverhard. Maar het is een zeer goede onverharde weg, als zelfs campers er over heen kunnen rijden, kunnen wij dat ook met onze middenklasser huurauto.

We parkeren onze auto op de bovenste parkeerplaats aan het begin van de Heather Trail. De wandeling staat goed aangegeven dus we zijn snel op weg naar de top van de First Brother. Vanaf de parkeerplaats dalen we eerst door mooie bossen ongeveer 150 meter af. Jammer genoeg moeten we die aan het eind van de wandeling over het Heather Trail weer omhoog wandelen. Maar soms is de berg niet anders en wandel je door een knik. Na de afdaling wandelen we door de open velden ongeveer 400 meter omhoog.

De natuur rondom de Heather Trail en Manning Provincial Park is werkelijk schitterend. We genieten van de bloemen en insecten die we overal zien. Ondanks dat het eind september is staat er nog steeds veel in bloem. De afstand in combinatie met het hoogte verschil maakt de wandeling redelijk zwaar. Maar de ontzettend mooie natuur maakt dit weer goed. We wandelen door de weilanden verder richting the First Brother. We willen graag naar de top wandelen, wat het laatste stuk 130 meter omhoog klimmen wordt.
En dan slaat het weer om. We lunchen op een plekje met een fantastisch uitzicht over Manning Provincial Park. En we merken beide dat het kouder wordt en het harder begint te waaien. We kijken de kant op waar de wind vandaan komt en grote dikke donkere wolken komen onze kant op. We zijn bekend met omslaand weer in de bergen en weten dat er eigenlijk maar één oplossing is, terug wandelen.

We besluiten het nog heel even aan te kijken en wandelen verder over het Heather Trail. Net voor we bij het wandelpad naar de First Brother aankomen, zien we dat deze al in de wolken zit. We hebben geen overnachtingsspullen bij ons en het is nog 8 kilometer terug wandelen. We draaien om en laten de top van de First Brother voor wat het is. Meestal loop je naar de top voor het uitzicht, maar als deze in de wolken zit, heeft omhoog lopen weinig zin.

We wandelen dezelfde weg terug als de heen weg. We vinden de wandeling allebei erg mooi. De natuur in Manning Provincial Park is ontzettend mooi. En het Heather Trail is goed onderhouden en is goed te wandelen. We dalen de 450 meter weer af en houden pauze op een kampeerterrein. Intussen is er een brutaal vogeltje om ons heen aan het vliegen zodat hij de boterham korrels kan opeten. Hij is zelfs zo brutaal dat hij op de schoen van Sandra gaat zitten. We zijn nog niet opgestaan of het vogeltje is al op zoek naar de kruimels.

Na een klim van 150 meter staan we weer op de parkeerplaats van de Heather Trail. Het weer is weer opgeklaard en de wind is gedraaid, misschien hadden we toch wel naar boven kunnen wandelen. Er is tijdens deze wandeling geen eten of drinken verkrijgbaar, dus neem zelf genoeg mee.
Het is mogelijk om verder te wandelen over de Heather Trail, maar dan moet je in een van de kampeerplekken overnachten. Voor een dagtocht is de top van de First Brother een mooi eindpunt van de wandeling in Manning Provincial Park.

Lengte: 17 km
Hoogteverschil: 600 meter

Gallery iconTop iconHeather-Trail GPX tracklogHeather-Trail KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy