Wandelen naar de Silvertip Falls in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSilvertip-Falls GPX tracklogSilvertip-Falls KML tracklog

Canada - British Columbia met de kids
gezinsvakantie langs cabins & lodges, inclusief huurauto...

www.snp.nl

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl
Meer rondreizen in Canada

We hebben twee wandelingen met een gids tijdens ons bezoek aan Wells Gray Provincial Park. Hij vraagt ons wat we willen doen. We antwoorden dat we graag naar de plaatsen gaan waar we met onze eigen auto niet kunnen komen. We hadden de Silvertip Falls al op de kaart zien staan, maar ook gezien dat we daar met onze huurauto niet zouden kunnen komen. Dus we gaan met de gids van Discovery Wells Gray op pad. Hij heeft een 4x4 en rijdt naar een recreatie area aan de voet van de Trophy Mountain.

Omdat onze gids erbij is hoeven we niet te zoeken naar het wandelpad. Het eerste stuk van het wandelpad is volledig overgroeid met Devils Gub, maar Guy vindt de weg moeiteloos. De natuur in het bos is werkelijk schitterend. Gelukkig houdt onze gids ook van fotograferen, want de 800 meter naar de Silvertip Falls duren iets langer dan gepland. Door deze ontzettend mooie natuur wandelen we omhoog naar de Silvertip Falls. Ook de Silvertip Falls zijn ontzettend mooi om te zien. De waterval is hoog en steil. Jammer genoeg is het bankje gebroken, dus we houden staand pauze. Onze gids heeft wat lekkers meegenomen, maar ook wij hebben van de eigenaar van de B&B iets lekkers voor de lunch meegekregen. Met een Cinnamon Bun on onze hand genieten we van het uitzicht over de Silvertip Falls.

Via dezelfde weg wandelen we na de pauze terug en bekijken elke paddenstoel en elk bloemetje uitvoerig. We zijn ontzettend blij dat onze gids ons mee heeft genomen naar de Silvertip Falls in Wells Gray Provincial Park. De wandeling was zeker leuk omdat we van onze gids veel uitleg kregen over de verschillende planten en dieren in het bos. Ook over het ontstaan van het Wells Gray Provincial Park kregen we behoorlijk veel informatie. Daarnaast is de natuur bij de Silvertip Falls ontzettend mooi.

Lengte: 2 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconSilvertip-Falls GPX tracklogSilvertip-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy