Wandelen in Banff National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - Yukon Camper Tour
Avontuurlijke rondreis per truckcamper...

www.snp.nl

21-daagse camperrondreis Ocean & Rockies met gereserveerde campingplaatsen, incl. Inside Passage
Zeer complete camperrondreis door Alberta en British Columbi...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Banff National Park is een van de populaire nationale parken van Canada. Banff National Park ligt in West Canada in de staat Alberta. Banff National Park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Calgary, en trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Voor ons was Banff National Park het laatste nationale park wat we bezochten tijdens onze rondreis door West-Canada. We wilden graag wandelen bij Moraine Lake. Maar jammer genoeg was hier een wandel verbod voor groepen kleiner dan 4 personen vanwege Grizzly beer activiteiten. Gezien we graag samen wilden wandelen, bleef het bij een kleine wandeling langs de oever van Moraine Lake. De wandeling langs de oever van Moraine Lake is overigens wel de moeite waard. De natuur rondom Moraine Lake is ontzettend mooi om te zien.
Een andere wandeling die we graag wilden wandelen was bij het populaire Lake Louise. Hier gold geen grizzly beer waarschuwing, dus vertrokken we naar Lake Louise voor een wandeling naar de Plain of the Six Glaciers.

Banff National Park grenst aan Jasper National Park, Yoho National Park, Kootenay National Park en Kananaskis Country. In Banff National Park zijn een groot aantal wandelingen uitgezet. Ook mountainbiken, gletsjerwandelingen en wildwater raften zijn mogelijk in Banff National Park. Bij het bezoekerscentrum kun je de laatste informatie krijgen over de conditie van de wandelpaden en welke paden gesloten zijn. Ook kun je bij het bezoekerscentrum kaarten en informatie brochures krijgen over de verschillende wandelmogelijkheden. In Banff National Park ligt een groot deel van de Icefield Parkway die de mooiste snelweg van de wereld genoemd wordt.

Ons bezoek aan Banff National Park hebben we gecombineerd met bezoeken aan Yoho National Park en Kananaskis Country. De eigenaar van onze B&B in Canmore liet ons de mooiste plekken zien in Banff National Park, waardoor we genoten hebben van de twee dagen die we in Banff National Park waren. We arriveerden eind september in Banff National Park. De meeste toeristen zijn dan al vertrokken en de loofbomen laten hun bijzondere gele herfstkleuren zien.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy