Wandelen bij Moul Falls in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconMoul-Falls GPX tracklogMoul-Falls KML tracklog

13-daagse autorondreis Ontdek West Canada, incl. Inside Passage
Fraaie hotelrondreis door het westen van Canada. Een fantast...

www.bbi-travel.nl

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Aan de Clearwater Valley Road parkeren we onze auto op de parkeerplaats bij de Moul Falls. Deze waterval ligt op ongeveer 3 kilometer van de weg en wij gaan er naar toe wandelen. Het is niet druk op de parkeerplaats dus we hebben snel een plekje gevonden.

We gaan door het hek en wandelen een lang stuk over een onverharde weg. Het wandelpad over de onverharde weg is niet erg spannend. Het is breed en de natuur er omheen niet echt spectaculair. Gelukkig slaan we na anderhalve kilometer af en wandelen we weer op een leuk bospad. Ook hier is de natuur schitterend rondom het wandelpad richting Moul Falls in Wels Gray Provincial Park. Het wandelpad hobbelt een beetje, maar de natuur maakt het ontzettend leuk om door heen te wandelen.

Al snel zijn we bij het uitzichtpunt van de Moul Falls, maar daar staan we boven de waterval. Zo hebben we natuurlijk een waardeloos uitzicht over de Moul Falls. Maar gelukkig loopt het wandelpad nog een stukje door. We zien direct een omleiding waar een stuk wandelpad uit de berg gevallen is. Maar de omleiding brengt ons naar de afdaling voor een mooi uitzicht van Moul Falls. Via een stalen trap dalen we af tot het bordje ‘einde wandelpad’. Het is zeker de moeite waard om even naar beneden te wandelen, gezien het super mooie uitzicht over Moul Falls. Een uitgehakte stoel dient als pauze plek voor we terug wandelen naar de parkeerplaats. We nemen dezelfde weg terug als de heenweg naar de Moul Falls in Wells Gray Provincial Park.

Lengte: 6 km
Hoogteverschil: 150 meter

Gallery iconTop iconMoul-Falls GPX tracklogMoul-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy