Wandelen naar de Elk Falls bij Campbell River - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconElk-Falls GPX tracklogElk-Falls KML tracklog

Whales, Bears and Vancouver Island
Een korte reis voor de avontuurlijk maar ook verwende vakant...

www.dejongintra.nl

9-daagse single groepsrondreis New York, Washington en de Niagara Falls
Aan de oostkust van de VS vloeien stedenpracht en spectacula...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

Vlakbij Campbell River ligt de Elk Falls in Elk Falls Provincial Park. Na een dag regen in Campbell River zijn de voorspellingen voor deze dag een stuk beter. Af en toe een bui, maar de dag zou overwegend droog moeten zijn. Na het ontbijt rijden we direct naar de Elk Falls. De parkeerplaats staat overigens slecht aangegeven, maar als je de brug over rijdt, is er een kleine weg aan de rechterkant van de weg. Deze weg gaat behoorlijk steil naar beneden. Bij de picknick plaats is het begin van het wandelpad naar de Elk Falls.

Aan het begin van het wandelpad staat een groot waarschuwingsbord van de energiecentrale hoger gelegen langs de weg. Bij het horen van een sirene moeten we het gebied direct verlaten. Er staan echter data op, en de datum van vandaag staat er niet tussen. Het blijkt dat eens in de tijd ze alle sluizen open zetten en er enorm veel water door de vallei stroomt. De kans dat je dan meegesleurd wordt door het water is erg groot. Let op deze waarschuwingsborden als je de wandeling naar de Elk Falls wil wandelen.

We dalen via een steil wandelpad af naar de Elk Falls. Vanaf een uitzichtpunt hebben we een leuk uitzicht over de Elk Falls, zei het van de zijkant van de waterval. We besluiten het wandelpad langs de de vallei in de Elk Falls Provincial Park nog een stuk te volgen. Er is nog een grote waterval in de Elk River.

Onderweg begeven we ons op zeer gladde stenen om een beter uitzicht te hebben op de vallei van de Elk River. De natuur is schitterend en we vinden het beide een aan te raden wandeling. Tussen de bomen langs het wandelpad door zien we de tweede Elk River Waterval. Deze schitterende grote waterval is breder en vervalt minder snel dan de eerste Elk Falls, maar is net zo mooi. Zeker met een klein meer voor de waterval, zorgt dit voor een schitterend uitzicht vanaf het wandelpad.

Daarna wandelen we over het wandelpad terug naar de parkeerplaats bij de picknick bankjes van de Elk Falls Provincial Park. We rijden verder naar Strathcona Provincial Park voor nog een paar kleine wandelingen.

Lengte: 2.5 km

Gallery iconTop iconElk-Falls GPX tracklogElk-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy