Wandelen naar Tamarack Viewpoint bij Island Lake bij Fernie - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconIsland-Lake GPX tracklogIsland-Lake KML tracklog

21-daagse privérondreis Canada van Oost naar West met huurauto
Ervaar het contrast tussen Oost- en West-Canada. In het oost...

www.anwb.nl

19-daagse easy going groepsrondreis West-Canada
Turquoise gletsjermeren, kletterende watervallen, diepgroene...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

Omdat de kabelbaan bij Mount Fernie Provincial Park gesloten is, rijden we naar Island Lake, net buiten Fernie. Het gebied rondom Island Lake is allemaal privébezit, maar toegankelijk voor wandelpubliek. Via een onverharde weg van ongeveer 16 km komen we aan bij de parkeerplaats van Island Lake bij Fernie. De onverharde weg is zeer goed te rijden met een gewone middenklasser.

Nadat we onze wandelschoenen aangetrokken hebben, gaan we op zoek naar het wandelpad. Als eerste willen we een stuk van het Tamarack Trail lopen. De Tamarack Trail is ongeveer 8 kilometer lang en ruim 600 meter omhoog, maar wij lopen alleen naar het uitzichtpunt toe. Dit scheelt ongeveer 300 meter klimmen en is ongeveer 4 km lang. Bij de Logde vinden we al snel het wandelpad naar de Tamarack Trail. We wandelen het bos in en maken continue geluid om beren af te schrikken. We wandelen natuurlijk wel in berengebied en het laatste wat we willen is een beer tijdens de wandeling tegenkomen. Het eerste stuk van de wandeling loopt door een ontzettend mooi bos redelijk vlak. Maar daarna stijgen we snel over haarspeldbochten omhoog. Het wandelpad van het Tamarack Trail is overigens erg goed onderhouden en zeer goed te wandelen. We wandelen het bos uit en wandelen verder over een puinhelling. Na de puinhelling wandelen we verder over het Tamarack Trail en slaan we op de kruising af naar het uitzichtpunt.

We dalen een klein stukje en moeten vervolgens met een stalen trap omhoog. En dan staan we bij het uitzichtpunt. We zijn beide enorm onder de indruk van het uitzicht. We hebben een fantastisch uitzicht over de Lizard Range en Island Lake. We rusten uit op het bankje voor we weer door de mooie natuur bij Island Lake naar beneden lopen. We kijken naar marmotten, eekhoorntjes en uiteindelijk stuift er een eland over het wandelpad van het Tamarack Trail. We wachten nog even om de eland gelegenheid te geven om weg te lopen en wandelen verder over het Tamarack Trail. Door de mooie bossen zijn we snel weer bij de Lodge van Island Lake.

We hebben nog tijd over, dus we besluiten ook de Lake en Fir Trail te wandelen. We wandelen naar de oever van Island Lake waar we genieten van de mooie natuur. De Lake Trail maakt een klein rondje om Island Lake, dus we wandelen de Fir Trail erbij. Vanaf de Fir Trail kun je ook de Spineback Trail en de Mount Baldy Trail lopen. Maar zoveel tijd hebben we ook niet, dus we houden het bij de Lake en Fir Trail. We hadden gedacht dat de Lake en Fir Trail redelijk vlak zouden zijn, maar er zitten toch wel een paar klimstukken in. Maar de natuur bij Island Lake is werkelijk schitterend. We zijn allebei ontzetten blij dat we naar Island Lake zijn gereden om te wandelen. Mocht je in de buurt van Fernie zijn, vergeet Island Lake in ieder geval niet!

Lengte: 5 km Tamarack Trail, 3 km Lake en Fir
Hoogteverschil: 300 m Tamarack Trail, 50 m Lake en Fir

Gallery iconTop iconIsland-Lake GPX tracklogIsland-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy