Wandelen bij Whistler in Britisch Columbia - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

21-daagse autorondreis inclusief vliegreis Tides and Parks of Atlantic Canada
Deze autorondreis brengt u naar de meest oostelijke provinci...

www.dejongintra.nl

22-daagse rondreis West-Canada Lodges
Startend vanuit Calgary zit je al snel in de buurt van Banff...

www.tui.nl
Meer rondreizen in Canada

Whistler in British Columbia in Canada heeft een leuk ski en wandelgebied rondom de Whistler Mountain en de Blackcomb Mountain. We verbleven twee nachten in een B&B op loopafstand van het centrum van Whistler. Whistler is bekend om de winterspelen van 2010 waardoor het dorp enorm uitgebreid is. Daardoor heeft het een ontzettend leuk centrum met leuke restaurantjes.

Vanwege het skigebied op de Whistler Mountain en de Blackcomb Mountain is er een goede liftverbinding naar deze bergen. De Peak 2 Peak lift gaat naar het bergstation van de Whistler Mountain. Met de volgende kabelbaan kun je van de Whistler Mountain naar de Blackcomb Mountain over de Fitzsimmon vallei. Op grote hoogte boven de grond heb je spectaculaire uitzichten over de omgeving van Whistler. Op beide bergen zijn voor zomertoeristen verschillende wandelroutes uitgezet. Bij het informatiecentrum en bij het liftstation kun je gratis wandelkaarten krijgen. Ook is het mogelijk om van de Whistler Mountain af te dalen op een mountainbike. Wat ook erg populair is in Whistler en er vanuit de lift zeer spannend uitziet.

Wij hebben een dag op de Blackcomb Mountain en de Whistler Mountain gewandeld. Beide wandelingen waren super mooi, de Blackcomb Mountain vanwege de natuur, de Whistler Mountain vanwege de spectaculaire uitzichten.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2021 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy