Wandelen over de Ptarmigan Cirque in Kananaskis Country - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconPtarmigan-Cirque GPX tracklogPtarmigan-Cirque KML tracklog

15-daagse single groepsrondreis West-Canada
Ga met ons mee op verkenning in de 'Far West'. Van de mooist...

www.anwb.nl

10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Op de Highwood Pass aan de Kananaskis trail (de 40) ligt een wandeling die we vorig jaar ook al wilden doen. Vorig jaar hadden we geen tijd meer, dus dit jaar staat de wandeling Ptarmigan Cirque zeker op het programma. En van Dave, de eigenaar van de B&B, horen we dat de weg net weer een paar dage open is. Kananaskis Country heeft ontzettend veel schade opgelopen door de overstromingen van juni 2013. Nadat we naar Chester Lake zijn gewandeld, rijden we naar de Highwood Pass. Hier parkeren we onze auto en beginnen aan de wandeling Ptarmigan Cirque.

We volgen de borden en steken de Kananaskis Trail over. Zodra we in het bos wandelen, gaat het wandelpad met zigzag paden direct steil omhoog. Hier heeft iemand in ieder geval de moeite genomen om een fatsoenlijk wandelpad aan te leggen. Met af en toe korte pauzes wandelen we redelijk snel naar boven. Natuurlijk maken we de hele weg het nodige geluid om beren op afstand te houden. Op een ontzettend mooi uitzichtpunt spreken we met een oude vrouw die met haar hondje naar boven loopt. We besluiten een stuk samen te wandelen, gezien beren grotere groepen minder snel benaderen. We wandelen over een adembenemende vlakte met waanzinnig mooie uitzichten. Her en der staan nog mooie bloeiende bloemen en de zon zorgt voor een mooie rode herfstkleur over de hele vallei van Ptarmigan Cirque. De vrouw verteld ons dat we vanaf het einde van het wandelpad nog een stukje verder de vallei in kunnen wandelen. We nemen afscheid en wandelen nog een stuk verder het dal in. Het dal wat omgeven wordt door ontzettend mooie gelijnde rotsen.

We komen aan bij een weggespoeld wandelpad en besluiten dat dit het eindpunt is van de wandeling. We beginnen aan de terugtocht over de Ptarmigan Cirque door deze mooie vallei. Onderweg zouden we nog fossielen moeten zien, maar jammer genoeg kunnen we ze niet ontdekken in de stenen. Op een bankje houden we een korte pauze met een leuk uitzicht over een waterval. Dan dalen we via het steile wandelpad af naar de Highwood Pass. Nadat we de weg over zijn gestoken, wandelen we nog een klein stuk over een vlonder pad aan de rechter kant. We zoeken een mooi uitzichtpunt voor we terug wandelen naar de auto.

De ontzettend mooie wandeling over de Ptarmigan Cirque is zeker een aanrader als je in de buurt van Canmore of Banff bent. Vanaf het wandelpad van de Ptarmigan Cirque heb je schitterende uitzichten over Kananaskis Country. Ook de natuur is schitterend om doorheen te wandelen. We hebben beide zeer genoten van deze wandeling in Kananaskis Country. Maak tijdens het wandelen genoeg lawaai om beren op afstand te houden.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 250 m

Gallery iconTop iconPtarmigan-Cirque GPX tracklogPtarmigan-Cirque KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy