Vakantie naar Canada - Informatie en links

Canada vlag
Map icon

23-daagse autorondreis Charmante B&B`s van Oost Canada
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl

15-daagse autorondreis West Canada Culinair voor levensgenieters
Een speciale autorondreis voor echte levensgenieters en fijn...

www.bbi-travel.nl
Meer reizen in Canada

Canada ligt ten noorden van de Verenigde Staten van Amerika. De hoofdstad van Canada is Ottowa en de officiële talen zijn Frans en Engels. Canada heeft een oppervlakte van bijna 10 miljoen km2 en heeft ruim 30 miljoen inwoners. Met merendeel van de Canadezen woont maximaal 100 km van de grens met de Verenigde Staten van Amerika.
Je vliegt vanaf Nederland in ongeveer 6 uur naar Quebec en in 10 uur naar Vancouver. Canada is in 14 verschillende provincies ingedeeld met eigen bestuur, wetten en regels. De provincies van Canada zijn; Alberta, Baffin Island, British Colombia, Labrador, Manitoba, New Brunswick, New Foundland, Northwest Territories, Ontario, Prince Edward Island, Québec, Saskatchewan, Victoria Island en Yukon Territory. De afstanden in Canada zijn enorm waardoor Canadezen vaak een binnenlandse vlucht nemen. Door deze afstanden kent het land 6 verschillende tijdszones. Ook kent men in Canada zomer en wintertijd. Er is tussen Nederland en Canada een tijdsverschil van 5-9 uur afhankelijk van de tijdszone waar je in verblijft. In de bevolkte gebieden zijn de wegen behoorlijk goed. In de zomer wordt de winterschade aan de wegen hersteld, dus er zijn in de lente, zomer en herfst veelal wegwerkzaamheden.
Het staatshoofd van Canada is de koningin van het Verenigd Koninkrijk, Koningin Elizabeth II. In Canada wordt in tegenstelling tot Engeland rechts gereden. Op de Canadese Dollar staat het staatshoofd afgebeeld. De Canadese Dollar is gekoppeld aan de Amerikaanse Dollar.
Canada heeft vele nationale en provinciale parken in ongerepte natuur. In Alberta liggen Jasper en Banff. Banff was het eerste nationale Park in Canada en staat op de UNESCO werelderfgoed lijst. In British Columbia ligt Vancouver Island, vlakbij Vancouver. 8 van Canada’s nationale parken staan op de UNESCO werelderfgoed lijst. Deze zijn: Banff National Park (Aberta), Gros Morne National Park (Newfoundland), Jasper National Park (Aberta), Kluane National Park and Reserve (Yukon), Kootenay National Park (British Columbia), Nahanni National Park Reserve (Northwest Territories), Wood Buffalo National Park (Alberta/Northwest Territories) en Yoho National Park (British Columbia)
Naast Nationale Parken heeft Canada ook mooie steden om te bezoeken. Vancouver wordt een van de mooiste steden in Canada genoemd.

Kaarten van en reis- en wandelgidsen voor Canada

Wil je gaan wandelen in Canada of met de auto een rondreis gaan maken? Ga dan niet onvoorbereid op pad. Kijk hier voor kaarten en reis- en wandelgidsen voor Canada.

Canada op het internet

Hier vind je diverse links die wij hebben gebruikt tijdens het plannen van onze vakanties naar Canada, of die we in de loop van tijd hebben gevonden tijdens het onderhouden van onze website.
Heb je een suggestie voor deze pagina? Neem dan contact met ons op.

Verzamelpagina's Canada

Top icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy