Wandelen naar Francis Point aan de Sunshine Coast - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconFrancis-Point GPX tracklogFrancis-Point KML tracklog

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

Vanuit Sechelt rijden we door Madeira Provincial Park naar Francis Point Provincial Park aan de Sunshine Coast. De eigenaar van de B&B wijst ons op een leuke korte wandeling met mooie uitzichten over Vancouver Island. Vanuit Sechelt rijden we in ongeveer een uur naar Francis Point Provincial Park en parkeren onze auto op een kleine parkeerplaats.

We wandelen door het bos al snel naar de kust. Al snel staan we bij een schitterend kleine baai met ontzettend paarse zeesterren op het strand. De zeesterren liggen in de zon op een droog strand te wachten op hoog water. Dit geeft ons de mogelijkheid om de beestjes eens goed te bekijken. Dan wandelen we verder langs de kust naar het uitzichtpunt Francis Point aan de Sunshine Coast. En de eigenaar van de B&B heeft gelijk. De wandeling heeft schitterende uitzichten over Vancouver Island en Texada Island. Natuurlijk hebben we wel geluk dat het schitterend weer is en we behoorlijk ver kunnen kijken.

Bij de vuurtoren zijn we op Francis Point aangekomen en genieten we een tijdje van een schitterend uitzicht. We zien verschillende boten voorbij varen, kleine propeller vliegtuigjes vliegen en luisteren we naar de golven. We kunnen hier jammer genoeg niet blijven en wandelen over het zelfde wandelpad weer terug naar de auto.

De wandeling naar Francis Point in Francis Point Provincial Park aan de Sunshine Coast is ontzettend leuk en mooi. Zowel het wandelpad en de natuur rondom het wandelpad zijn er mooie, maar de uitzichten vanaf het wandelpad over de eilanden voor de kust van Vancouver zijn ook schitteren. We hebben beide genoten van de uitzichten van de wandeling naar Francis Point.

Lengte: 3 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconFrancis-Point GPX tracklogFrancis-Point KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy