Wandelen rond Emerald Lake in Yoho National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconYoho-Emerald-Lake GPX tracklogYoho-Emerald-Lake KML tracklog

21-daagse privérondreis Canada van Oost naar West met huurauto
Ervaar het contrast tussen Oost- en West-Canada. In het oost...

www.anwb.nl

West-Canada
...

www.src-reizen.nl
Meer rondreizen in Canada

Tijdens onze rondreis willen we graag een wandeling maken in Yoho National Park in British Columbia in Canada. Omdat we niet heel veel tijd hebben rijden we naar Emerald Lake. Er zijn een aantal wandelroutes in Yoho National Park uitgezet, maar wij kiezen voor een leuke korte wandeling bij Emerald Lake. De wandeling bij Emerald Lakes staat in de boeken als een van de mooiste wandelingen in Yoho National Park.

We parkeren onze auto op de parkeerplaats bij Emerald Lake. We pakken onze rugtassen en beginnen aan de wandeling langs de oever van Emerald Lake. Een groot deel van de wandeling loopt over een verharde weg maar aan het einde van het meer wordt het een onverhard pad en een bospad. Tijdens de wandelingen hebben we schitterende uitzichten over de bergen rondom Emerald Lake. De Emerald Peak, de Wapta Mountain en Mount Burgess zijn allen tijdens de wandeling zichtbaar.

Nadat we het verste punt van de wandeling rondom Emerald Lake hebben gehad, wandelen we aan de westkant van het meer. Hier wandelen we weer door de mooie bossen van Canada. Het leuke bospad maakt de wandeling echt ontzettend leuk. Na een leuke 5 kilometer zijn we in een uurtje weer terug bij de parkeerplaats. Op de brug kijken we nog even naar het strak blauwe water voor we doorrijden naar onze B&B.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconYoho-Emerald-Lake GPX tracklogYoho-Emerald-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy