Wandelen naar de Skookumchuck Narrows aan de Sunshine Coast - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSkookumchuck-Narrows GPX tracklogSkookumchuck-Narrows KML tracklog

16-daagse autorondreis Hoogtepunten van Atlantisch Canada & Nova Scotia
Een prachtige rondreis door Atlantic Canada. U vliegt met Ai...

www.bbi-travel.nl

17-daagse privérondreis Canadees Natuurwonder met huurauto
Van de mooiste meren tot bruine beren, van glanzend witte gl...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

De dag dat we aankomen in de Sunshine Coast rijden we laat in de middag naar de Skookumchuck Narrows. De Skookumchuck Narrows is een nauwe toegang tot de Sechelt Inlet waar het tij met donderend geweld in en uit stroomt. Om de brute kracht van de Skookumchuck Narrows optimaal te bekijken is het zeer aan te raden om de tijde-tijden in de gaten te houden.

Wij hebben van te voren op de tijde-tabel gekeken en hoogtij is om 17:00 uur. De wandeling naar de Skookumchuck Narrows is ongeveer een uur, dus rond half 4 parkeren we onze auto bij Edmont aan de rand van de Skookumchuck Narrows Provincial Park. We wandelen een stuk over een verharde weg naar de ingang van het Skookumchuck Narrows Provincial Park. Door schitterend ongerepte mooie natuur wandelen we naar de kruising van de Skookumchuck Narrows. Wij zijn er met hoogtij, dus nemen het rechter wandelpad naar het uitzichtpunt. Na een uur wandelen, komen we aan bij het uitzichtpunt en zijn niet de enige. Een grote groep kanovaarders traint op de Narrows allerlei verschillende manoeuvres in het snelstromende water.

En het water stroomt enorm hard de Sechelt Inlet in. Met donderend geweld ontstaat een enorme stroomversnelling en verderop in de Sechelt Inlet ontstaan hoge golven. We staan lange tijd te kijken naar het stromende water en besluiten na een uur om terug te wandelen naar de auto. Op de terugweg nemen we de tijd om de natuur rondom het wandelpad naar de Skookumchuck Narrows goed te bekijken. De grote oude bomen, varens en paddenstoelen blijven gaaf om naar te kijken.

Als je de Skookumchuck Narrows wil bezoeken, zorg dat je op de hoogte bent van de tijde-kering. Bij hoogtij stroomt het water enorm hard de Sechelt Inlet in, bij laagtij zorgt het water voor grote waterkolken. Hiervoor is het uitzichtpunt aan de linkerkant bij de splitsing. Het was ontzettend bijzonder om een dergelijk extreem tijde-verschil te zien.

Lengte: 7.5 km
Hoogteverschil: 30 m

Gallery iconTop iconSkookumchuck-Narrows GPX tracklogSkookumchuck-Narrows KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy