Wandelen door de Johnston Canyon en naar de Ink Pots in Banff NP - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconJohnston-Canyon-Ink-Pots GPX tracklogJohnston-Canyon-Ink-Pots KML tracklog

Canada - De noordelijke wildernis van Quebec
actieve rondreis langs natuurlodges en herbergen, inclusief ...

www.snp.nl

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

De eerste dag van onze tweede vakantie in Canada valt het weer een beetje tegen. Het is weliswaar wel droog, maar het mooie landschap van Banff National Park is bedolven onder enkele wolken. In de loop van de dag zou het weer beter moeten worden en de eigenaren van onze B&B raden ons Johnston Canyon aan. Ze raden ons echter aan om direct na het ontbijt naar Johnston Canyon in Banff National Park te gaan. Het is een populaire attractie in Banff National Park en het is er regelmatig erg druk.

Na het ontbijt rijden we vanuit Canmore naar Johnston Canyon. We parkeren onze auto op een ontzettend grote, lege parkeerplaats. We pakken onze rugtassen en gaan op pad. Het eerste stuk naar de Johnston Canyon gaat over een verharde goed aangelegde weg. De Canyon is ontzettend leuk om door heen te wandelen. Ook met bewolkt weer is deze wandeling door de Johnston Canyon zeer goed te wandelen. We wandelen naar de kleine watervallen en naar kleine uitzichtpunten in de Johnston Canyon. Er zijn nog niet heel veel toeristen dus we hebben de tijd om overal rustig van de uitzichten op de Canyon te genieten.

Al snel zijn we aan het einde van de Johnston Canyon aangekomen. Er loopt nog een wandelpad naar de Ink Pots welke nog 3 kilometer verder liggen. We besluiten het onverharde wandelpad omhoog te wandelen en de Ink Pots te gaan bekijken. Het wandelpad gaat redelijk steil omhoog, maar echt vervelend is het niet om te wandelen. Het wandelpad is in ieder geval erg goed. Onderweg komen we een student tegen die ons vraagt naar onze beerervaringen tijdens wandelingen en welke voorzorgsmaatregelen we nemen om geen beren meer tegen te komen tijdens het wandelen. We vullen een vragenlijst in, maken een praatje en wandelen vervolgens verder naar de Ink Pots.

Bij de Ink Pots genieten we van het omhoog bubbelende water wat mooie ronde schilderijen in het water oplevert. Daarnaast staan er een hoop bankjes bij de Ink Pots, dus we nemen rustig de tijd om de omgeving te bekijken. Het wandelpad loopt nog wel verder maar wij besluiten dat dit het eindpunt is van onze wandeling, wij wandelen terug naar door Johnston Canyon in Banff National Park naar onze auto.

Onderweg vraagt de een na de andere toerist hoever de Ink Pots nog zijn. De een maken we blij, de andere keert teleurgesteld weer terug. Met een GPS kun je mensen exact vertellen hoever het nog is en dat is niet altijd het antwoord wat ze willen horen. Terug bij de auto zijn we verbaasd over de hoeveelheid auto’s op de parkeerplaats en langs de weg. Het was dus geen grap van de eigenaren van de B&B.

Deze wandeling door Johnston Canyon en naar de Ink Pots in Banff National Park is een populaire wandeling. Het is raadzaam om op tijd aan de wandeling te beginnen als je niet langs de weg wil parkeren. De wandeling is zeer goed begaanbaar en heeft ontzettend veel mooie uitzichten over de Johnston Canyon en de Ink Pots.

Lengte: 12 km
Hoogteverschil: ongeveer 300 meter

Gallery iconTop iconJohnston-Canyon-Ink-Pots GPX tracklogJohnston-Canyon-Ink-Pots KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy