Wandelen bij de Sooke Potholes - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSooke-Potholes GPX tracklogSooke-Potholes KML tracklog

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl

15-daagse single groepsrondreis West-Canada
Ga met ons mee op verkenning in de 'Far West'. Van de mooist...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

Op de laatste dag in Sooke op Vancouver Island rijden we aan het eind van de middag naar de Sooke Potholes. Bij het informatiecentrum krijgen we informatie over de verschillende parkeerplaatsen langs de Sooke River Road. De parkeerplaats het dichts bij de Sooke Potholes is een betaalde parkeerplaats. Gezien de Sooke Potholes een District Park is krijgen ze geen geld van de overheid en moeten ze door middel van betaald parkeren het park onderhouden.

We besluiten, gezien de tijd, om zo dicht mogelijk bij de Sooke Potholes te parkeren. We rijden naar de parkeerplaats en betalen 2 dollar om er een paar uur te mogen staan. We zoeken even naar het wandelpad, maar al snel wandelen we door een open bos richting de Sooke Potholes. Via een trap dalen we af naar het uitzichtpunt over de Sooke River waar we een waanzinnig mooi uitzicht hebben over de Sooke River. Door de stand van de zon kleurt het water in de Sooke River goudkleurig. We genieten even van het uitzicht over de Sooke Potholes en de Sooke River voor we verder stroomopwaarts wandelen.

Het gebied rondom de Sooke Potholes is nog volop in ontwikkeling. Men wil meer wandeltoerisme naar de Sooke Potholes District Park trekken door nieuwe wandelpaden aan te leggen. Dit betekent dat we over een behoorlijk nieuw wandelpad op zoek moeten naar de Sooke Potholes. De wandelpaden zijn er al wel, maar de borden staan er nog niet. Op de gok, en op de GPS, wandelen we richting het gedeelte waarvan wij denken dat het de Sooke Potholes zijn. Aangekomen bij een picknick plek, vinden we inderdaad de Sooke Potholes. We nemen de tijd om de omgeving te bekijken en proberen over de rotsen een beter uitzicht te krijgen over de Sooke Potholes. Daarna wandelen we terug naar de auto. We sluiten onze laatste wandeling in Canada af door in Sooke lekker uit eten te gaan.

Lengte: 3 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconSooke-Potholes GPX tracklogSooke-Potholes KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy