Met de boot op Grizzly Tour vanuit Campbell River - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Canada - De noordelijke wildernis van Quebec
actieve rondreis langs natuurlodges en herbergen, inclusief ...

www.snp.nl

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl
Meer rondreizen in Canada

We worden in Cambell River wakker en het regent pijpenstelen. Gelukkig hebben we vandaag geen wandelingen gepland, maar gaan we met Aboriginal Journeys op pad voor een Grizzly tour. We hebben met de eigenaren van de B&B al afgesproken dat we vroeg kunnen ontbijten, zodat we op tijd zijn voor de boot.

We komen aan bij de pier waar Aboriginal Journeys is gevestigd waar we de eigenaar Garry tegen komen. Hij vertelt ons dat we vandaag met een overkapte boot op pad gaan. Gezien de regen die nog steeds met pijpenstelen uit de lucht komt vallen, vinden we dat een heel goed idee. We zijn in ieder geval al heel erg blij dat we niet op een open Zodiac zitten.

Tijdens de introductie vertelt Garry dat het ongeveer twee uur varen is naar de Bute Inlet waar de Grizzly tour in bussen verder gaat. We stappen in de boten en vertrekken naar de Bute Inlet. Na ongeveer een kwartier varen komen we een grote groep dolfijnen tegen. De boot vermindert vaart en we krijgen ruim de gelegenheid om foto’s te maken van de rondzwemmende dolfijnen. De dag begint in ieder geval al goed.

Na twee uur varen komen we aan in de haven van de Orford River Valley en de grond van de Homalco First Nation. Hier zouden we in bussen verder gaan, maar beide bussen zijn stuk, dus gaan we in een kleine minibus en een truck verder. Wij zitten met een aantal mensen in de truck en rijden de Orford River Valley in. Na nog geen twee minuten rijden staat de minibus al stil. Er zit een grizzly beer in de rivier! Na zoveel zwarte beren gezien te hebben in Canada zien we eindelijk onze eerste Grizzly beer in het wild. We krijgen ontzettend veel tijd om foto’s te maken en gewoon naar de beer te kijken. Het blijft zo bijzonder om beren in het wild te zien.

De beer vertrekt, dus ook wij stappen weer in de auto en rijden naar de derde uitkijktoren. En weer hoeven we niet lang te wachten of er wandelt een beer de rivier in. Deze beer neemt alle tijd om dode zalmen te bekijken, ontleden en op te eten. De Grizzly beer voedt zich het liefst met de eieren van de dode zalm, maar als die er niet zijn, eet het de hersenen van de zalm op. Deze Grizzly beer komt overigens wel heel dicht bij de uitkijktoren. Vol bewondering kijken we lange tijd naar deze grizzly beer.
In hetzelfde gebied is ook een moeder met drie jongen gespot. Dus we worden, onder begeleiding, naar de vierde uitkijktoren gebracht. Hier staan we ongeveer een half uur te wachten voor moeder beer met de drie kleintjes de bossen uitkomt. Ze lopen een andere richting op dan de uitkijktoren, maar we kunnen ze met de telelens ontzettend goed zien. Moeder beer vangt een zalm en brengt deze naar de kleintjes. Mooier kan deze dag niet meer worden.

We rijden terug naar het informatiecentrum van de Homalco First Nation. Na een korte sanitaire stop gaan we weer aan boort van de boten. We zien een Zodiac aankomen met mensen dik ingepakt in regenpakken, skibrillen en complete verregende gezichten. De meeste mensen aan boord van de Zodiac kijken dan ook niet heel erg blij. Het regent nog steeds en wij zijn zo blij dat we in een dichte boot weer terug naar Cambell River mogen varen. Tijdens de terugvaart naar Cambell River krijgen we lekkere lunch en is deze Grizzly Tour ten einde.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy