Wandelen door Maligne Canyon in Jasper National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconMaligne-Canyon GPX tracklogMaligne-Canyon KML tracklog

15-daagse single groepsrondreis West-Canada
Ga met ons mee op verkenning in de 'Far West'. Van de mooist...

www.anwb.nl

11-daagse bus/kampeerrondreis voor families Rocky Mountains, Banff & Jasper
Bij deze actieve busreis voor families kampeer je in de nati...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Op de weg terug van Maligne Lake naar Jasper parkeren we onze auto op de parkeerplaats bij Maligne Canyon. Ondanks dat het hoogseizoen al voorbij is, is het er behoorlijk druk. De wandeling door Maligne Canyon is ook een van de populaire wandelingen in Jasper National Park.

Van een dergelijke populaire wandeling zou je verwachten dat de wandelroute goed aangegeven staat, maar zij alleen bordjes met nummers te vinden. Echter een overzichtskaart is nergens te vinden. Op goed gelukt wandelen we de Maligne Canyon in. We komen een brug tegen en komen erachter dat dit de tweede brug is. We hebben toch ergens de eerste brug gemist. Bij de tweede brug staat in ieder geval iets van een kaart, dus we kijken waar we naar toe willen en wandelen Maligne Canyon in.

Over een leuk wandelpad dalen we af naar de derde en vierde brug. We weten al wel dat de vijfde brug gesloten is voor wandelverkeer, dus daar moeten we in ieder geval terug. Ook wordt ons duidelijk waarom deze wandeling door de Maligne Canyon zo populair is. De wandeling is niet moeilijk en ondertussen ontzettend leuk en mooi. Maligne Canyon is echt een leuke kleine canyon om door heen te wandelen. Na de vierde brug vlakt Maligne Canyon uit en wordt het een rivier in een dal en is het leukste gedeelte van de wandeling voorbij.

We hebben op een kaart gezien dat er een wandelpad bovenlangs Maligne Canyon terugloopt naar de parkeerplaats. We besluiten, net voor de vijfde brug, om dit wandelpad terug te nemen. Over het pad wandelen we omhoog en hebben regelmatig uitzicht over het wandelpad aan de rand van Maligne Canyon. Gezien de ondergrond van het wandelpad vermoeden we dat deze met regen glad kan zijn. We zijn blij met het weer wat we eind september hebben, een graadje of 25 en stralende zon. We wandelen in de bossen omhoog en komen bij de tweede brug over Maligne Lake uit. We wandelen hier naar de eerste brug over Maligne Canyon wandelen en maken het rondje compleet. Aan de andere kant van de parkeerplaats wandelen we de canyon weer uit, nadat we vol ongeloof naar twee toeristen hebben gekeken die over het hek geklommen zijn en vlakbij de afgrond naar de waterval kijken.

Na een leuke wandeling zijn we terug bij de auto en vervolgen we onze weg naar de Valley of the Five Lakes aan de Icefields Parkway in Jasper National Park

Lengte: 4 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconMaligne-Canyon GPX tracklogMaligne-Canyon KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy