Wandelen naar de Little Qualicum Falls - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconLittle-Qualicum-Falls GPX tracklogLittle-Qualicum-Falls KML tracklog

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl

11-daagse bus/kampeerrondreis voor families Rocky Mountains, Banff & Jasper
Bij deze actieve busreis voor families kampeer je in de nati...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Onderweg van Ucluelet naar Sooke stoppen we aan de Alberni Senic Highway bij de Little Qualicum Falls. We volgen de Little Qualicum Falls Road tot de parkeerplaats aan het eind. We hebben tijdens de voorbereidingen van de vakantie gelezen dat deze kleine rondwandeling erg leuk is, dus we hebben zin om te beginnen aan de wandeling. We hebben tijdens de voorbereidingen van de vakantie gelezen dat deze kleine rondwandeling erg leuk is, dus we hebben zin om te beginnen aan de wandeling. De parkeerplaats is een enorm grote picknickplaats, dus ook ideaal voor een pauze langs tijdens de autorit.

We beginnen de wandeling door het wandelpad naar rechts te nemen. We dalen door de bossen af naar de eerste brug. Hier hebben we een zeer leuk uitzicht op de Little Qualicum River. Aan de andere kant van de vallei van de Little Qualicum Falls ligt aan de rechterkant nog een uitzichtpunt over de bochtige vallei van de Little Qualicum Falls. We wandelen naar het uitzichtpunt, wat tevens het eindpunt is van dit wandelpad. We draaien om en wandelen omhoog naar de Little Qualicum Falls. Ook hier hebben ze de laatste tijd veel regenval gehad, gezien de ribbels op het wandelpad.

We wandelen omhoog en komen bij een tweede uitzichtpunt. Vanaf dit uitzichtpunt hebben we een schitterend uitzicht op de Little Qualicum Falls. Deze waterval is schitterend! We staan een tijd te kijken naar deze spectaculaire waterval voor we de brug oversteken. Aan de ander kant van de Little Qualicum River wandelen we over een vlak wandelpad langs het ravijn van de Little Qualicum River vallei terug naar de parkeerplaats. Onderweg hebben we schitterende uitzichten over de vallei van de Little Qualicum River in het Little Qualicum Falls Provincial Park.

Deze korte wandeling is een aanrader voor wie even de tijd heeft om de benen te strekken tijdens een autorit over de Alberni Senic Highway. Het wandelpad si goed onderhouden en onderweg heb je schitterende uitzichten over de Little Qualicum River, zijn vallei en de Little Qualicum Falls.

Lengte: 2 km
Hoogteverschil: 30 m

Gallery iconTop iconLittle-Qualicum-Falls GPX tracklogLittle-Qualicum-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy