Wandelen naar Chester Lake in Kananaskis Country - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconChester-Lake GPX tracklogChester-Lake KML tracklog

Groepsrondreis Canada West Hoogtepunten - Hotelreis
Tijdens deze complete rondreis door het westen van Canada ma...

www.sawadee.nl

23-daagse camperrondreis West-Canada vanuit Vancouver met Canadream
Canada is het land van pioniersgeest, First Nations en newco...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

De eigenaar van de B&B in Canmore is gids in Kananaskis Country dus tijdens het ontbijt krijgen we een dagprogramma om de dag in de schitterende omgeving van Canmore te vullen. Hij geeft ons een aantal wandelmogelijkheiden. We hebben vorig jaar onze laatste dagen in Camore doorgebracht en wilden daarom dit jaar aan het begin van onze Canada reis in Canmore wandelen.

We rijden over de Smith Dorrien Trail naar de parkeerplaats van de wandeling naar Chester Lake. Deze onverharde weg is met een gewone auto prima te rijden. De weg is beter dan menig slechte asfvalt weg die we in de loop van de jaren gereden hebben. Onderweg hebben we prachtige uitzichten over Kanaskis Country en Spray Lakes. Jammer genoeg zien we ook de verwoestingen die de overstromingen hebben achtergelaten. Onderweg zien we verschillende elanden langs de weg en in de open velden langs de Smith Dorrien in Kanaskis Coutry.

We parkeren op een ontzettend grote parkeerplaats aan het begin van de wandeling bij Chester Lake. De parkeerplaatst lijkt wel een beetje groot voor de drie auto’s die er geparkeerd staan. We wandelen naar het begin van het wandelpad en zien direct een waarschuwing dat het wandelpad verwoest is door de overstromingen. Gelukkig is het verwoeste stuk maar een paar honderd meter lang en is het alternatieve wandelpad aangegeven met oranje linten. We steken Chester Creek over en wandelen over het wandelpad omhoog naar Chester Lake. Het eerste stuk van de wandeling is niet heel interessant. Het wandelpad is breed en saai. Het wandelpad wordt pas leuk als je de echte bossen in loopt.

Wandelend door mooie bossen en door het open veld komen we aan bij Chester Lake. We zijn de enige wandelaars bij het meer en we genieten van de stilte en het ontzettend mooie uitzicht. Op het moment dat we terug willen wandelen, zien we wat bewegen op de berghelling. Met de telelens zien we een kudde berggeiten over een puinhelling lopen. We kijken nog een tijdje naar deze leuke beesten en wandelen dan terug naar de auto. Op de terugweg nemen we een ander wandelpad naar beneden als omhoog. Dit wandelpad word twat minder gebruikt, maar is wel leuker om overheen te wandelen.

Chester Lake in Kananaskis Country is zeker een bezoekje waard. Deze wandeling is niet moeilijk en de wandelpaden zijn goed onderhouden. De uitzichten vanaf het wandelpad over Kananaskis Country zijn adembenemend. Ook Chester Lake zelf is zeer fotogeniek. Wij hebben genoten van deze wandeling.

Lengte: 9 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconChester-Lake GPX tracklogChester-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy