Kananaskis Country en de Canadian Mt. Everest Expedition Trail - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconCanadian-Mt-Everest-Expedition-Trail GPX tracklogCanadian-Mt-Everest-Expedition-Trail KML tracklog

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl

Whales, Bears and Vancouver Island
Een korte reis voor de avontuurlijk maar ook verwende vakant...

www.dejongintra.nl
Meer rondreizen in Canada

Onze laatste dag van de rondreis door Canada rijden we door Kananaskis Country. Kananaskis Country ligt ten zuiden van Banff National Park en bestaat uit een aantal provinciale parken, waaronder Kananaskis Valley, Bow Valley en Peter Longheed. We vertrekken na het ontbijt in onze B&B in Canmore richting de snelweg, de Trans-Canada Highway. We gaan richting Calgary en slaan bij Highway 40 af Kananaskis Country in. Als eerste stoppen we bij het bezoekerscentrum om wandelkaarten te halen. Ook hier is de ranger behulpzaam en krijgen we alle informatie die we willen. Onderweg zijn een aantal plekken waar we willen stoppen, dus we gaan na een korte stop weer op pad.

Onderweg zijn verschillende uitzichtpunten met ontzettend mooie uitzichten op Kananaskis Country. Dus met enige regelmaat stoppen we om de mooie natuur van Kananaskis Country te bekijken. We stoppen bij Wedge Pond waar de herfstkleuren van de loofbomen een mooie weerspiegeling geven in het meer. We wandelen er een leuk klein rondje omheen. Dan rijden we door naar de Highwoods Pass, de hoogste geasfalteerde snelweg van Canada. Hier beginnen verschillende wandelingen, maar we hebben allebei weinig zin om nog veel te klimmen tijdens een wandeling, dus na een korte stop gaan we verder naar de Lower en Upper Windy Lake, helemaal aan de zuidkant van Kananaskis Country.

Bij de Upper Windy Lake wandelen we een leuke korte wandeling over de Canadian Mt. Everest Expedition Trail. De wandeling is ter ere van de eerste Canadezen die in 1982 de Mount Everest beklommen. Langs de wandeling staan verschillende informatieborden met de historie van het ontstaan van het Kananaskis Country. Het wandelpad loopt door een mooi bos over een goed wandelpad. We vinden het allebei een leuke wandeling met op de top een mooi uitzicht over Upper Windy Lake. En zelfs voor september is het vandaag uitzonderlijk warm, 28 graden. Na de top zijn we blij dat we weer in de schaduw van het mooie bos wandelen.

Al snel zijn we weer terug bij de auto en lunchen in de schaduw. Het wordt tijd om terug te rijden naar Canmore. We kunnen over de Spray Trail terug rijden, maar dit betekent 50 km over een onverharde weg terug rijden. Op de laatste dag van onze vakantie in Canada voelen we er weinig voor om nog 2 uur in een rammelende auto te zitten, dus we nemen dezelfde asfalt weg terug. We rijden over de Kananaskis Trail, de snelweg 40 weer terug naar Canmore. Kananaskis Country is zeker een aanrader tijdens een vakantie in Canada. Wij hebben genoten van de natuur, de bergen en de korte wandelingen.

Lengte: 2 km
Hoogteverschil: 60 m

Gallery iconTop iconCanadian-Mt-Everest-Expedition-Trail GPX tracklogCanadian-Mt-Everest-Expedition-Trail KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy