Wandelen naar Parker Ridge bij de Icefields Parkway - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconParker-Ridge GPX tracklogParker-Ridge KML tracklog

11-daagse busrondreis Rockies Trail, verblijf in hotels
Schitterende rondreis per touringcar door de indrukwekkende ...

www.bbi-travel.nl

19-daagse easy going groepsrondreis West-Canada
Turquoise gletsjermeren, kletterende watervallen, diepgroene...

www.anwb.nl
Meer rondreizen in Canada

Tijdens onze autorit van Jasper en Banff over de Icefields Parkway hebben we tijd voor één wandeling. We vragen de eigenaar van de B&B in Jasper welke wandeling we het beste kunnen gaan lopen. We twijfelen aan Wilcox Pass en Parker Ridge. De eigenaar van de B&B zegt dat de Athabasca Glacier vanaf de weg ook goed zichtbaar is en dat het zonde van de tijd is om naar het uitzichtpunt op Wilcox Pass te lopen. Hij stelt de Parker Ridge op te lopen en de Saskatchewan Glacier te bekijken.

Dus we parkeren onze auto op de drukke parkeerplaats bij Parker Ridge. Er gaat maar één wandelpad naar boven dus we hoeven niet lang te zoeken naar het wandelpad. Op het informatiebord staat vermeld dat het ongeveer anderhalf uur naar boven wandelen is. Maar 300 meter omhoog en 2.5 km wandelpad zou veel sneller gaan. Het pad is in het begin modderig en glibberig, maar hoe hoger we komen hoe beter het wandelpad wordt. Het wandelpad naar de Parker Ridge is goed aangelegd en fijn om op naar boven te wandelen. Na 45 minuten bereiken we Parker Ridge en vangen we de eerste blikken op van de Saskatchewan Glacier. We wandelen over Parker Ridge een stukje naar links tot het wandelpad echt ophoudt. Hier hebben we een mooi uitzicht over de uitwasvelden van de gletsjer en de Saskatchewan Glacier. Ook hebben we hier een fantastisch uitzicht over Mount Saskatchewan en het Columbia Icefield.

Nadat we genoeg van het uitzicht hebben genoten wordt het weer tijd om weer af te dalen naar de parkeerplaats langs de Icefields Parkway. We verlaten Parker Ridge en in een half uur zijn we weer bij de parkeerplaats. De anderhalf uur die op het informatiebord vermeld staat om Parker Ridge te bereiken is een overschatting van de echte tijd die je er over doet. Tijdens de wandeling naar Parker Ridge geeft niet alleen een mooi uitzicht over de Saskatchewan Glacier, maar ook over de omgeving van de Icefields Parkway. Kijk tijdens het wandelen ook gerust een keer om je heen. De natuur rondom de Icefields Parkway is werkelijk schitterend!

Lengte: 5.2 km
Hoogteverschil: 300 meter

Gallery iconTop iconParker-Ridge GPX tracklogParker-Ridge KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy