Wandelen bij Lake Louise en de Plain of Six Glaciers in Banff NP - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconLake-Louise-Plain-of-Six-Glaciers GPX tracklogLake-Louise-Plain-of-Six-Glaciers KML tracklog

16-daagse autorondreis Charmante B&Bs van Ontario & Quebec
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl

22-daagse B&B autorondreis West Canada Discovery
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Een van de meest populaire wandelingen in Banff National Park in Canada is een wandeling bij Lake Louise. We parkeren onze auto op de grote, drukke parkeerplaats. Lake Louise is een van de populairste attracties waardoor het er eigenlijk altijd druk is. Er is een klein dorp gebouwd aan de rand van het gletsjermeer. De één vindt het passen, de ander vindt het dorp afbreuk doen aan de natuur rondom Lake Louise.

Nadat we onze rugtassen uit de auto hebben gepakt lopen we naar het gletsjermeer Lake Louise. We mengen ons tussen de toeristen om het uitzicht over het meer en de gletsjers te krijgen. We verlaten het uitzichtpunt en beginnen onze wandeling langs de rand van het gletsjermeer Lake Louise in Banff National Park. Het wandelpad langs het gletsjermeer Lak Louise kan druk zijn. Veel toeristen lopen langs het meer, maar keren om als ze aan het einde van het meer omhoog moeten klimmen. Tegen de tijd dat we het gletsjermeer Lake Louise voorbij gelopen zijn, zijn alleen de wandelaars nog over. Het eindpunt van de wandeling bij Lake Louise in Banff National Park ligt ongeveer twee kilometer verder dan het Tea house.

Het wandelpad is zeer goed te wandelen. De stukken waar echt omhoog gelopen moet worden, zijn slingers in de weg aangelegd. En het wandelpad is breed en goed onderhouden. Mede door de vele wandelaars die elk jaar deze wandeling bij Lake Louise lopen. We wandelen rustig omhoog en genieten van de mooie natuur om Lake Louise en Banff National Park. Bij het Tea house houden we pauze op een van de vele bankjes. Daar bekijken we het pad naar het echte uitzichtpunt, de Plain of Six Glaciers. We wandelen verder waar we een bordje tegen komen dat het wandelpad niet meer onderhouden wordt. Maar gezien de hoeveelheid wandelaars zal het met het pad wel goed komen. En al snel staan we op het uitzichtpunt de Plain of the Six Glaciers. Over een smalle graat kun je nog een klein stukje verder klimmen waar je nog een beter uitzicht hebt over de verschillende gletsjers die Lake Louise vullen. En het is de moeite waard om die laatste twee kilometer ook te lopen!

Over gruis wandelen we weer terug naar het Tea House en uiteindelijk terug naar de parkeerplaats bij Lake Louise. We willen eigenlijk bovenlangs terug wandelen, maar het is behoorlijk warm. Bij de eerste afslag op het wandelpad richting Lake Agnes besluiten we af te dalen naar het wandelpad naar Lake Louise in Banff National Park. We dalen af met een omweg, maar we komen weer uit op het wandelpad waar we de heenweg ook overheen gelopen zijn.

We wandelen rustig terug naar de drukte, naar Chateau Lake Louise. Na een leuke vermoeiende wandeling zijn we weer terug bij de auto. De wandeling bij Lake Louise is een van de populairste wandelingen in Banff National Park. De wandeling naar de Plain of the Six Glaciers is zeer zeker aan te raden. Het wandelpad is zeer goed en de wandeling is voor geoefende wandelaars goed te doen. Jammer genoeg is het er wel altijd druk, maar daardoor is er weinig gevaar voor beren.

Lengte: 16.2 km
Hoogte verschil: ongeveer 600 m

Gallery iconTop iconLake-Louise-Plain-of-Six-Glaciers GPX tracklogLake-Louise-Plain-of-Six-Glaciers KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy