Wandelen over de Paradise Meadows in Strathcona Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconParadise-Meadows GPX tracklogParadise-Meadows KML tracklog

23-daagse camperrondreis West-Canada vanuit Vancouver met Canadream
Canada is het land van pioniersgeest, First Nations en newco...

www.anwb.nl

11-daagse busrondreis Rockies Trail, verblijf in hotels
Schitterende rondreis per touringcar door de indrukwekkende ...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Strathcona Provincial Park ligt midden op Vancouver Island en is deels te bereiken vanuit Campbell River. Vanuit Campbell River is het populairste gedeelte van Strathcona Provincial Park te bereiken, het gebied rondom Buttle Lake. De Paradise Meadows zijn te bereiken via Mount Washington. In beide gebieden van Strathcona Provincial park zijn verschillende lange, maar ook korte wandelingen uitgezet. Naast de Paradise Meadows hebben ook de Lady Falls en de Lupin Falls bezocht.

Halverwege de middag komen we aan bij Mount Washington Ski resort en parkeren onze auto op de parkeerplaats bij het kleine informatiecentrum. Daar krijgen we een kleine kaart met wat informatie over Strathcona Provincial Park. We bekijken hoeveel tijd we nog hebben en besluiten naar Lake Helen Mackenzie te wandelen.

Op de heen we nemen we zoveel mogelijk de rechter wandelpaden, het Helen Mackenzie Trail, en al snel laten we de meeste bezoekers van Strathcona Provincial Park achter ons. We wandelen heerlijk rustig door een schitterende natuur. We wandelen over een vlonder pad over de Paradise Meadows met meren en schitterende reflecties van de natuur in deze stillen meren. Na ongeveer 4 kilometer door de schitterende natuur van Strathcona Provincial Park staan we aan de oever van Lake Hellen Mackenzie. De zon staat prachtig over het ontzettend grote meer en we nemen een kleine pauze.

Daarna besluiten in de richting van Battleship Lake te wandelen en dit wandelpad terug te volgen naar de auto. Vanaf het wandelpad hebben we af en toe tussen de bomen door schitterende uitzichten over Battleship Lake in Strathcona Provincial Park. Aan het einde van Battleship Lake wandelen we weer over de open velden van de Paradise Meadows en nemen de Paradise Meadows Loop. Over de vlonder paden wandelen we terug naar de parkeerplaats en kijken terug op een ontzettend leuke wandeling door de schitterende natuur van de Paradise Meadows in Strathcona Provincial Park.

De wandeling door de Paradise Meadows is een van de mooiste wandelingen in Strathcona Provincial Park. De verschillende wandelpaden lopen nog veel verder dan de kleine ronde die wij gewandeld hebben. Voor langere afstanden zijn er in Strathcona Provincial Park verschillende campgrounds. De rondwandeling van 8 kilometer die wij gewandeld hebben, geeft wel een heel goed beeld van de schitterende natuur van het park bij Mount Washington. Bij het informatiecentrum en in het park zijn geen horecagelegenheden, dus neem zelf genoeg eten en drinken mee tijdens het wandelen. Ook leven in Strathcona Provincial Park beren, dus neem genoeg voorzorgsmaatregelen.

Lengte: 8 km
Hoogteverschil: 100 m

Gallery iconTop iconParadise-Meadows GPX tracklogParadise-Meadows KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy