Wandelen door de Valley of the Five Lakes in Jasper NP - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconValley-of-the-Five-Lakes GPX tracklogValley-of-the-Five-Lakes KML tracklog

Canada - Quebec Camping Kids
gezinsvakantie inclusief huurauto...

www.snp.nl

Groepsrondreis Canada West - Kampeer/hotel reis
Tijdens deze avontuurlijke rondreis door het westen van Cana...

www.sawadee.nl
Meer rondreizen in Canada

We hebben na onze wandeling door Maligne Canyon nog wat tijd over. Het is te vroeg om al naar de B&B te gaan en te laat om nog echt een lange wandeling te wandelen. Dus we besluiten de Icefields Parkway op te rijden en net buiten Jasper de wandeling Valley of the Five Lakes te wandelen.

We parkeren onze auto op de parkeerplaats bij de Valley of the Five Lakes. Volgens de beschrijving is het een makkelijke wandeling van 5 km zonder al te veel hoogte verschil. Dus een ideale wandeling voor de anderhalf uur die we over hebben. We pakken onze rugtassen en gaan op pad.

Het eerste gedeelte van de wandeling loopt inderdaad vlak door het bos. En aan het einde van het bos moeten we afdalen naar een kleine ontzettend leuke valley. Maar aan de andere kant van de valley gaat het wandelpad redelijk steil weer omhoog. Hier komen we uit op de kruising tussen de 9a en 9b. We bekijken het kaartje en besluiten de 9a heen te lopen en de 9b terug.

We wandelen verder en moeten nog een aantal heuvels over wandelen voor we bij de meren uitkomen. Uiteindelijk zien we dan het eerste groene meer, Fifth Lake. Gezien de tijd zijn de meeste toeristen al verdwenen en is het heerlijk rustig bij het meer. Het uitzicht op dit groene Fifth Lake is ontzettend mooi. De eendjes zwemmen rustig over het meer en er liggen een paar bootjes voor wie een stukje wil varen. Wij vervolgen onze wandeling naar Fourth Lake, Third Lake en Second Lake. Elk meertje in de Valley of the Five Lakes is adembenemend mooi. Het heldere water, de weerspiegeling van de bomen en de zon in het water, deze wandeling is voor natuurliefhebbers puur genieten.

Na Second Lake nemen we het wandelpad 9b weer terug naar de parkeerplaats. Het is te laat om ook nog om First Lake heen te wandelen, dus we nemen vandaag de korte variant. Het wandelpad terug voor de Valley of the Five Lakes is een stuk vlakker dan de heenweg. En door een mooi bos wandelen we terug naar de kruising van de wandelpaden. Vanaf hier zijn we snel bij de auto en rijden we terug naar Jasper.

Deze wandeling door de Valley of the Five Lakes in Jasper National Park is ontzettend mooi. Echter de wandeling is niet zo vlak als in de boeken beschreven staat.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: Door het glooiende karakter ongeveer 100 meter

Gallery iconTop iconValley-of-the-Five-Lakes GPX tracklogValley-of-the-Five-Lakes KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy