Wandelen in Yoho National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map icon

Mountain Express
Heeft u maar beperkt de tijd om het fantastische West-Canada...

www.dejongintra.nl

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Yoho National Park ligt ten oosten van Banff National Park in British Columbia in Canada. Tijdens onze rondreis door Canada is Yoho National Park een van de laatste Nationale Parken van Canada die we bezoeken. We rijden over de Icefields Parkway tussen Jasper en Banff en slaan op de snelweg 1 af richting Field bij Yoho National Park. Na een lange dag rijden hebben we nog tijd voor een leuke korte wandeling bij Emerald Lake. Een dag later bezoeken we vanuit Canmore de Takakkaw Falls in Yoho National Park.

Tijdens ons bezoek rijden we over een mooie weg naar de Takakkaw Falls. Deze weg is echter niet geschikt voor campers. Er zitten midden in de weg hele scherpe, steile en smalle haarspeldbochten die zelfs met de auto een uitdaging zijn. Maar na een half uur rijden komen we aan op de parkeerplaats van de Takakkaw Falls in Yoho National Park. We parkeren onze huurauto en lopen het laatste stukje naar de Takakkaw Falls waterval toe. De Takakkaw Falls is een van de hoogste watervallen (ongeveer 300 m.) in Canada en is in het avondlicht mooi om te zien. Er zijn in de avond weinig toeristen dus we nemen de tijd om de Takakkaw Falls te bekijken. Daarna rijden we naar onze B&B in Canmore.

Yoho National Park ligt op de grens van Alberta en British Columbia ongeveer 200 km van Calgary. In het Nationale Park in Canada zijn verschillende wandelingen uitgezet waar bij het bezoekerscentrum informatie over te verkrijgen is.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy