Een kleine rondwandeling door betoverend Glacier National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconGlacier-National-Park GPX tracklogGlacier-National-Park KML tracklog

23-daagse autorondreis Charmante B&B`s van Oost Canada
Een prachtige B&B rondreis door het oosten van Canada, w...

www.bbi-travel.nl

16-daagse autorondreis Hoogtepunten van Atlantisch Canada & Nova Scotia
Een prachtige rondreis door Atlantic Canada. U vliegt met Ai...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

We rijden vandaag van Radium naar Revelstoke. We zijn net Rogers Pass over gereden en zijn onderweg naar Glacier National Park. Het is al ver in de middag als we op de Illecillewaet Campground aankomen, maar we vinden uiteindelijk een parkeerplaats voor de auto. Tijdens de vorobereiding van deze vakantie stonden er bij alle wandelingen restricties voor groepen kleinder dan 4 personen vanwege beren in Glacier National Park. Bij het informatiecentrum vragen we de ranger naar de laatste stand van zaken met de restricties. De ranger vertelt ons zeer goed nieuws. Alle groepsrestricties voor wandelaars zijn opgeheven. Er blijft echter wel een beerwaarschuwing, wat betekent dat je tijdens het wandelen veel geluid moet maken en dat geaviseerd wordt om bearspray bij je te dragen. Iets was voor ons tijdens alle wandelingen in Canada ongeveer de standaard is.

We krijgen een overzichtskaart met alle wandelpaden en bekijken onze mogelijkheden. Gezien de tijd blijven er weinig opties open, dus besluiten we het wandelpad 1885 in te wandelen. Het wandelpad is een oude spoorweg die in 1885 voltooid is. Het wandelpad loopt gelijdelijk aan naar beneden. Het is alleen jammer dat er weinig uitzichten zijn vanaf het wandelpad over de natuur rondom Glacier National Park.
We besluiten om terug te wandelen en naar de Meeting of the Waters te wandelen. Hier zien we voor het eerst de oerbossen van Glacier National Park. We zijn onder de indruk van de natuur! Het bos is ongelovelijk mooi. We zien nursery trees, een grote verscheidenheid aan paddestoelen en ontzettend veel verschillende kleuren groen. Bij de Meeting of the Waters staan we een tijd te kijken en luisten naar het bruisende water wat met donderend geweld naar beneden komt. Bij deze brug komen de Illecillewaet River en de Asulkan Brook samen en vormen een snelstromende rivier.

We hebben nog wat tijd en besluiten nog een stukje door de wandelen. We wandelen de brug over en wandelen naar het Mount Sir Donald trail. Deze wandelen we nog een stuk in tot een leuk uitzicht over de Sir Donald Glacier. Dan wordt het tijd om om te draaien en terug te wandelen naar de auto op de Illecillewaet Campground.

Deze kleine rondwandeling geeft een ontzettend goede indruk van het betoverende Glacier National Park. Voor ons was deze wandeling de doorslag om vanuit Revelstoke terug te rijden om de Glacier Crest Trail en de Asulkan Valley Trail te wandelen. Ook als je weinig tijd hebt tijdens je rondreis is deze kleine rondwandeling zeker de moeite waard! Vraag van te voren wel even naar de beeractiviteiten langs de wandelpaden bij het informatiecentrum van Glacier National Park op de Illecillewaet Campground.

Lente: 5 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconGlacier-National-Park GPX tracklogGlacier-National-Park KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy