Wandelen naar South Beach in het Pacific Rim National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSouth-Beach-Pacific-Rim GPX tracklogSouth-Beach-Pacific-Rim KML tracklog

14-daagse autorondreis Wildernis van de Westkust
Prachtige hotelrondreis, waarbij u de Sunshine Coast en Vanc...

www.bbi-travel.nl

10-daagse autorondreis Hoogtepunten van Oost Canada
Een prachtige hotelrondreis door het oosten van Canada. U vl...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

We komen na een lange autoreis vanuit Campbell River aan in Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Bij het informatiecentrum op de kruising met de Pacific Rim Highway en de Ucluelet-Tofino Highway vragen we naar wandelinformatie. We krijgen een kaartje mee waar alle wandelingen van het Pacific Rim National Park op staan. Gezien de tijd, besluiten we naar South Beach te rijden. South Beach ligt aan de Ucluelet kant van het Pacific Rim National Park op Vancouver Island.

We parkeren onze auto bij het informatiecentrum in het Pacific Rim National Park. Het wandelpad naar South Beach ligt aan de linkerkant van het informatiecentrum en is het eerste deel verhard. We wandelen over het verharde wandelpad en hebben her en der ontzettend leuke uitzichten over de wilde golven langs de kust van het Pacific Rim National Park op Vancouver Island. We komen aan bij een kleine baai en weten eigenlijk niet goed of dit nu South Beach is. Er staat ook geen bord bij en we zijn vergeten om een foto van de wandelkaart aan het begin van het wandelpad te maken.

Achteraf bleek dat we nog niet bij South Beach aangekomen waren en zijn we een keer op en neer gewandeld om alsnog naar South Beach te wandelen. Aan het einde van de kleine baai gaat het wandelpad steil omhoog. Vanaf het hoogste punt daal je af via trappen naar South Beach.
We komen aan op South Beach waar we een half uur naar de golven staren en over het strand wandelen.

Dan is het tijd om terug te keren naar de auto. Er komt vanaf zee, met grote snelheid, slecht weer op de kust af en we willen voor die tijd graag weer bij de auto zijn. Ongeveer 50 meter van de auto verwijderd komt de regen met bakken uit de lucht en schuilen we onder een informatiebord. In de stromende regen rijden we naar Ucluelet, naar onze schitterende B&B voor 3 nachten.

De wandeling naar South Beach is niet heel spectaculair. Onderweg heb je wel schitterende uitzichten over de kust en wandel je door leuk regenwoud. De South Beach is een van de mooiere stranden in het Pacific Rim National Park op Vancouver Island.

Lengte: 2.5 km

Gallery iconTop iconSouth-Beach-Pacific-Rim GPX tracklogSouth-Beach-Pacific-Rim KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy