Wandelen bij Moose Lake in Jasper National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconMoose-Lake GPX tracklogMoose-Lake KML tracklog

Canada - British Columbia Explore
rondreis langs hostels en B&B's, inclusief huurauto...

www.snp.nl

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl
Meer rondreizen in Canada

Bij Maligne Lake in Jasper National Park willen we graag Opal Hills Loop wandelen, maar vanwege keer activiteit mogen we deze wandeling niet met een groep kleiner dan 4 personen wandelen. We kunnen aan het begin van het wandelpad bij de Opal Hills Loop wachten op nog twee wandelaars, maar we besluiten een leuke kleine wandeling naar Moose Loop te wandelen.

We parkeren onze huurauto op de parkeerplaats bij Maligne Lake en zien direct twee herten over het asfalt lopen. Al snel is er een kleine opstopping van auto’s, campers en wandelaars die naar de herten kijken. De herten vinden het al snel te druk worden en lopen het bos in. Voor ons het moment om aan de wandeling naar Moose Lake te beginnen. We slaan op de onverharde weg links af en wandelen een mooi bos in. Het is ons tijdens onze rondreis door Canada opgevallen dat de bossen in Canada ontzettend mooi zijn. Ook dit bos bij Maligne Lake is hier geen uitzondering op. We wandelen in beren gebied, dus we praten continue tijdens de wandeling naar Moose Lake. Hiermee laten we de beren weten dat we hier wandelen en geen bedreiging vormen voor ze.

We slaan op de kruising in het bos links af richting Moose Lake. Al snel zijn we bij Moose Lake en zijn verrast door dit leuke meer. Er zwemmen een paar eendjes in het Moose Lake maar verder is het lekker rustig. Na een korte pauze wandelen we terug in de richting van Maligne Lake. Langs de oever van Maligne Lake wandelen we terug naar de parkeerplaats. Na een leuke kleine wandeling zijn we terug bij Maligne Lake en genieten we van het uitzicht op de bergen.

Er zijn bij Maligne Lake in Jasper National Park verschillende wandelroutes uitgezet. Echter tijdens berenseizoen kan het zijn dat wandelingen gesloten zijn, of alleen met grotere groepen gelopen mogen worden. Informatie hierover is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum in Jasper.

Lengte: 3 kilometer
Hoogteverschil: 50 m

Gallery iconTop iconMoose-Lake GPX tracklogMoose-Lake KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy