Wandelen bij Spahats Falls in Wells Gray Provincial Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconSpahats-Falls GPX tracklogSpahats-Falls KML tracklog

11-daagse bus/kampeerrondreis voor families Rocky Mountains, Banff & Jasper
Bij deze actieve busreis voor families kampeer je in de nati...

www.bbi-travel.nl

15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains
15-daagse rondreis Canada & Rocky Mountains...

www.tui.nl
Meer rondreizen in Canada

De eerste parkeerplaats die je tegenkomt als je Wells Gray Provincial Park in rijdt is bij de Spahats Falls. Onze gids neemt ons vroeg in de ochtend mee naar deze Spahats Falls in Wells Gray Provincial Park. Als eerste wandelen we naar het uitzichtpunt over de Spahats Falls. Vroeg in de ochtend schijnt de zon op de de wolken waterdamp die opstijgen door de stijgende temperatuur. Onze gids verteld ons dat het zelden voorkomt dat er zoveel mist ontstaat.

Na een korte stop neemt hij ons mee naar het Shaden Viewpoint. Maar in plaats van daar met de auto naar toe te rijden wandelen we door een ontzettend mooi bos. We hebben alleen last van omgevallen bomen over het wandelpad. Maar we klimmen en klauteren over de omgevallen bomen heen en krijgen uitleg over de begroeiing van het bos. Bij het Shaden Viewpoint hebben we een mooi uitzicht over de valley van Wells Gray Provincial Park.

Om een leuke rondwandeling bij de Spahats Falls te maken moeten we een stuk over de onverharde weg wandelen. Dus tussen Shaden Viewpoint en de Spahats Falls wandelen we al pratend met onze gids terug richting de auto. Maar voor we naar de auto lopen wil hij ons graag meenemen naar een stukje vergeten bos. We slaan af van de onverharde weg en lopen het vergeten wandelpad in. We zijn onder de indruk van de mooie natuur in dit stukje vergeten natuur. Gelukkig laat onze gids ons dit stuk zeer bijzonder bos zien. We wandelen langs het beekje en door het mooie bos. Het rondje is niet heel erg lang, dus al snel zijn we weer op de parkeerplaats en gaan we verder naar de Silvertip Falls.

Lengte: 3 km
Hoogteverschil: nihil

Gallery iconTop iconSpahats-Falls GPX tracklogSpahats-Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy