Wandelen naar Stanley Glacier in Kootenay National Park - Canada

Canada vlag
Gallery icon
Map iconStanley-Glacier GPX tracklogStanley-Glacier KML tracklog

15-daagse B&B autorondreis West Canada Circle
Bed & Breakfasts zijn privé huizen met unieke kwali...

www.bbi-travel.nl

16-daagse autorondreis Hoogtepunten Van West Canada
Gunstig geprijsde en complete hotelrondreis door het westen ...

www.bbi-travel.nl
Meer rondreizen in Canada

Onderweg van Canmore naar Radium stoppen we bij de parkeerplaats van Stanley Glacier in Kootenay National Park. Aan de Kootenay Highway staan de meeste parkeerplaatsen goed aangegeven en Stanley Glacier is hierop geen uitzondering. Zonder al te veel moeite parkeren we onze auto op de parkeerplaats.

We beginnen de wandeling met een klim van 300 meter omhoog. De bossen bij Stanley Glacier in Kootenay National Park zijn ongeveer 10 jaar geleden afgebrand, maar het lijkt alsof dat pas een jaar geleden is. Het is al wel redelijk warm en er is weinig schaduw te vinden tussen alle stompjes. Ondanks dat we 300 meter omhoog moeten wandelen, gaat dat nog redelijk snel. Het wandelpad is met zigzag bochten aangelegd en echt steil is het niet. Bovenop de richel hebben we ons eerste uitzicht op Stanley Glacier. Onderweg komen we drie Canadezen tegen die ook naar Stanley Glacier wandelen en samen wandelen we richting de gletsjer.

Na de klim wandelen we over 2 kilometer ongeveer 100 meter omhoog, dus ook dat valt allemaal erg mee. De natuur is schitterend en de herfstkleuren beginnen te komen. We steken een brug, twee boomstammen, over en wandelen aan de andere kant verder richting de Stanley Glacier in Kootenay National Park. Op een open stuk houden we even pauze voor we verder de schitterende vallei van de Stanley Glacier in wandelen. We wandelen nog een stuk verder voor we besluiten dat het uitzicht op Stanley Glacier niet anders wordt tenzij we echt een heel stuk verder omhoog wandelen. We besluiten dat het bord ‘einde wandelpad’ voor ons ook het einde is van onze wandeling. We beginnen aan de terugweg van deze schitterende wandeling naar Stanley Glacier in Kootenay National Park.

De wandeling naar Stanley Glacier in Kootenay National park is ontzettend mooi. Het wandelpad is goed onderhouden en zeer goed begaanbaar. Wij zijn redelijk ver de vallei ingewandeld, maar het eerste uitzicht op de Stanley Glacier heb je al als je de richel over wandelt. Het vlakke stuk van de wandeling na de richel is echter ook zeker de moeite waard. De natuur is schitterend! Maak onderweg wel genoeg geluid in verband met beren in Kootenay National Park.

Lengte: 9 km
Hoogteverschil: 400 m

Gallery iconTop iconStanley-Glacier GPX tracklogStanley-Glacier KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy